Реклама / Ads
1| 4325 |25.07.2019 НОВИНИ

Каракачанов и ВМРО излизат от Малката коалиция?

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Лидерът на ВМРО даде да се разбере, че не той обявява, че излиза от малката коалиция. Дали това ще стане, Каракачанов отговори - ”ще видите”.
 

На въпрос дали няма някакъв шанс малката коалиция да се постигне разбирателство, Каракачанов запита журналистите дали вчера са останали с впечатление, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров има желание да се разбира с някого. "И като го гледате от четири месеца как сипе хули и обидни квалификации по отношение на мен, Валери Симеонов и Ангел Джамбазки", недоумява Каракачанов. Той запита за какво споразумение може да става въпрос тогава.


Припомняме, на заседанието на малката коалиция вчера отново имаше напрежение. Волен Сидеров поиска на срещата да присъстват и медиите, но идеята не беше приета приета от коалиционните му партньори, които за кратко го заключиха в кабинета.

 

Разбирателството в т.нар. малка коалиция се пропука още през 2018 година, като първите признаци за разминаване в позициите се проявиха при обсъждането на Истанбулската конвенция. През лятото на миналата година това неразбирателство прерасна в открит конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ, които си размениха проверки по българското Черноморие с различни констатации. Напрежението ескалира в последните работни дни преди лятната ваканция до физическа разправа между Волен Сидеров и депутата от НФСБ Валентин Касабов, като в последствие лидерът на "Атака" се присъедини към искащите оставката на Валери Симеонов като вицепремиер.

 

Неведнъж се правеха опити за омиротворяване както на политически съвет на малката коалиция, така и на коалиционен съвет във формат ГЕРБ и ОП. Те завършваха с променлив резултат. Междувременно от страна на НФСБ свалиха доверието си от Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти. До този момент ВМРО заема позиция на умиротворител между "Атака" и НФСБ, включително и буквално военният министър Красимир Каракачанов сложи синя каска.

 

След оставката си Валери Симеонов се върна в парламента като депутат, а пропукванията в коалицията продължиха да се увеличават, а Обединените патриоти не се разбраха и се явиха самостоятелно на изборите за европейски парламент. Още в изборната нощ се разбра, че ВМРО са в конфликт със Сидеров, възмутени от нападки от негова страна по време на предизборната кампания.

 

Малко след това последваха и признания от страна на депутати от ОП за разпад на малката коалиция, а от НФСБ и ВМРО свалиха Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти с аргумент, че не работи и групата няма коалиционен живот.

 

Въпреки всички патриотични вълнения и от трите формации, включително и техните лидери винаги са споделяли едно общо мнение, че техните дразги не клатят управлението и не застрашават стабилността на голямата коалиция Борисов-3.Едва в последните седмици се появиха обратни твърдения от страна на "Атака".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3767 |23.07.2019 ВМРО издигат Славчо Атанасов за кмет на Пловдив . 6| 4453 |19.07.2019 Каракачанов провокира червените: И БСП би купила F-16 . 8| 4660 |12.07.2019 Сидеров покани Каракачанов и Симеонов на политически съвет, те отказаха . 0| 4099 |11.07.2019 Родители на деца с онкозаболявания излизат на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads