Реклама / Ads
4| 4077 |29.10.2015 НОВИНИ

Каракачанов заплаши, че ще закрият СЕМ

.
Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов от Патриотичния заяви, че реформа в СЕМ е необходима, а ако не се случи, той ще бъде разформирован.Заканата беше направена по време на гласуването в парламента на отчета на СЕМ за миналата година.
 

Отчетът има информативен характер, но заради повдигнатата тема депутати от управляващото мнозинство се обявиха за закриването на регулатора, съобщи БНР.

 

Като пример за отказ от поемане на отговорност Каракачанов посочи създаването на Радио Кърджали: Опитът да се промъкне този лиценз беше направен тихомълком в средата на лятото, да не се забележи от никой, но когато ние реагирахме, председателят на СЕМ започна да заема позиции, които явно обслужваха определени тяснопартийни политически интереси. Този орган или трябва да бъде реформиран, или трябва да бъде закрит.

 

БСП посочи, че по време на изборите много от медиите се използват за масови манипулации. Обявиха се за завърналата се цензура. Валери Жаблянов:

 

Какво стана с проверките относно собствеността и прозрачността на медиите в България? Междувременно се осъществиха няколко големи сделки, които засилиха концентрацията на собствеността в медиите, превърнаха журналистическата професия в слуга на олигархията и на изпълнителната власт, превърнаха медиите в преки участници в избори и понеже виждам, че господин Лозанов гледа с интерес дебата, да му кажа за техния съвет – да вземат да препоръчат да си регистрират партия "bTV", партия "Нова телевизия" и да участват в изборите, вместо да го правят като медии. Къде е СЕМ в тази ситуация?

 

Лютви Местан от ДПС предложи дебатът да не се превръща в част от предизборната кампания.

 

Председателят на СЕМ Георги Лозанов определи като тревожен факта, че парламентът не гласува днес отчета на медийния регулатор за втората половина на годината. По думите му, това е равно на заплаха за свободата на словото в България. Лозанов определи решението като политическо и коментира, че органът работи прозрачно и не се нуждае от сериозни реформи:

 

Атаките срещу регулатора са посегателство върху свободата на словото. Вкарването на такива политически мотиви в обсъждането на медийната ситуация и на нейната регулация са същинските ограничения на свободата на словото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4236 |25.10.2015 Каракачанов: Институциите оставиха хората с пари да купят изборите . 7| 4213 |16.10.2015 Каракачанов: Какво трябва да направи полицая? Да ги помоли? Да ги почерпи с цигари? . 11| 5141 |30.09.2015 Каракачанов: ДПС прави целенасочена, политическа провокация . 12| 4667 |10.09.2015 Каракачанов: Мерси за арабските пролети!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads