Реклама / Ads
21| 5794 |10.06.2020 НОВИНИ

Каракачанов: Защо ГЕРБ и МВР се страхуват от доброволните отряди?

.
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. „Защо?“, пита заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в своята страница във „Фейсбук“.
 

„Колеги, искате ли да отидем при хората в плевенските, сливенските, ямболските, монтанските, видинските, старозагорските села и да ги попитаме искат ли доброволни отряди и могат ли повече да живеят при тази ширеща се битова престъпност. Всички други тънки политически сметки са от лукавия“, коментира още той.

 

Според него възможността гражданите да се сдружават, за да пазят здраве, живот и собственост и за да си помагат, е добре позната по света.

 

„У нас обаче някой днес се уплаши. Нашите партньори от ГЕРБ отново заприличаха повече на партньори на ДПС и не ни подкрепиха в предложението ни за доброволните отряди. Идеята за доброволни отряди, които да защитават гражданите в малките населени места, които са подложени на ежедневен тормоз, насилие и грабежи, е залегнала в програмата за управление на ГЕРБ и „Обединените патриоти“. И въпреки че две години този текст се размотаваше по всякакви комисии и се отлагаше, най-накрая беше приет – и на първо четене, и в съответните парламентарни комисии, пише Каракачанов.

 

„И буквално десет минути преди текстът да бъде гласуван в парламента, след добре режисирано шоу от страна на ДПС, ГЕРБ биха отбой и отхвърлиха предложението на собствените си коалиционни партньори, с които управляват. Само си представете какво ще стане у нас, ако започнат бунтовете на развилнели се граждани като в САЩ. Не е ли редно тогава да можем да помогнем на полицията, на прокуратурата, на държавата си!?“, продължава с критиките той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7331 |10.06.2020 Кабинетът на косъм! Патриотите с ултиматум към ГЕРБ заради Закона за МВР . 11| 7266 |09.06.2020 Трайчо Трайков: Защо държавата не си направи завод за коли? Ще подбием цените . 13| 13736 |09.06.2020 Цветеслава Гълъбова: Припомнете ми само един ден без герберска воня от наглост, скандали и яко крадене . 35| 7524 |09.06.2020 ГЕРБ обвърза Нинова, Божков и Златев в общ политически проект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads