Реклама / Ads
1| 4332 |16.09.2016 НОВИНИ

Каракачанов зове: Напрежението ще избухне, направете закрити лагери!

.
Красимир Каракачанов
Въобще не сме радикализирали езика по отношение на мигрантите, четох каква трябва да бъде българската държавна политика, заяви по БТВ лидерът на ВМРО и кандидат-президент на ПФ Красимир Каракачанов.
 
Предлагаме България ясно да заяви, че иска подкрепа, щом като е външна граница на Европа. ЕС трябва да окаже не само финансова помощ, но и в жива сила и техника. Досега получаваме потупване по рамото и минимални помощи, констатира той.

Според Дъблинския регламент трябва да ни върнат бежанци, но ние не сме съгласни, защото не България е виновна, че някои европейски държави участваха в т.нар. арабски пролети, но не заради правата на човека, а заради ресурси, обясни Каракачанов. Всичко беше заради газа и петрола. след като се е случило по вина на европейски държави и САЩ, защо ние ще плащаме сметката. И не ние ги поканихме.

Бързо и спешно трябва да доизградим тези 60 км граница, които остават, те на са 6, както някой беше подвел премиера, добави той. В регионите, от които вадим полиция за границата, битовата престъпност скача. Настояваме за по-сериозно присъствие на армията на границата, каза Каракачанов. Ако ЕС не изработи ясна, единна политика, ние можем да замразим изпълнението на Дъблинското споразумение, то е същото, което казва и Унгария, обясни още той. След като няма нормална солидарност, ние ли да ги поемаме, попита Каракачанов.

В Овча купел трябва да стане това, което искат хората, посочи той. Ние преди години казахме, че това не са бежанци, скочиха разни Хелзинкски комитети. Защо трябва да изпием за пореден път Черно море, за да разберем, че водата е студена. Каракачанов сам живеел в Овча купел и познавал положението - не страшно, но дразнещо, въпреки някои случаи на изнасилвания и опипвания. А и ако някой иска тези хора, да прати самолети да ги прибере от място, защо да плащат те на трафиканти, попита той. Хората искат лагерите да са от закрит тип, в Австрия няма подобен режим като нашия, тя фашистка държава ли е, попита Каракачанов. Извън населените места!, отсече той. Центърът е малък Бейрут, закачат жени, бият се помежду си, такива неща не бива да се случват в градовете в България. Има достатъчно бивши казарми, които могат да се отремонтират. Центърът на София е пълен, това създава напрежение, един ден то ще избухне.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4102 |16.09.2016 Р. Бъчварова: Външни хора създават напрежението в кв. ”Овча купел” . 3| 4853 |28.08.2016 Каракачанов: България да втвърди тона и към ЕС, и към Турция . 2| 4297 |26.08.2016 Каракачанов загърбил дребните закачки от миналото . 2| 5245 |18.08.2016 Каракачанов: Плевнелиев дезертира от задълженията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads