Реклама / Ads
6| 5147 |06.03.2018 НОВИНИ

Каракачанов: Няма да има оставка на Теменужка Петкова

.
Красимир Каракачанов
Крадецът е многократно арестуван. Също беще и с художника Опиц. Но пак ставаше дума за човек, задържан хиляди пъти. На хората им омръзна да бъдат ограбвани, да бият кондуктори, някои да пътуват без билет.Разработихме още в миналия парламент текст за неизбежна отбрана, сега сме го обновили.
 
Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов пред bTV, коментирайки случая в Пловдив.

Неизбежна отбрана е, когато нападението е във ваше жилище чрез насилие или взлом. Това е остаряло. Сега не се чупи прозореца за да се влезе през него. Факт е, че циганите придобиха самочуствието да крадат дърва и бият горския. Трябва да се разшири обхвата на неизбежната отбрана, когато е застрашен живота, половата неприкосновеност и т.н., обясни той.

Каракчанов коментира сделката с ЧЕЗ и оставката на министър Петкова. Няма да подкрепим оставката на Теменужка Петкова. Тя няма вина. Законът за енергетиката е такъв, че не повелява министърът или КЕВР да контролира такива сделки. Днес това бе подкрено от много министри, посочи Каракачанов.

Според него държавата трябва да вземе 34% от ЧЕЗ и да изплаща.Не може да е безразлично на държавата, кой държи електропреносната мрежа, каза още той.

Не знам кои са гадовете, не сме говорили с Борисов,  отговори той на въпрос за заканата на премиера. Факт е, че казусът с ЧЕЗ се ползва от опозицията по непочтен начин, допълни той.

Каракачанов коментира и думите на руския патриарх Кирил за ролята на Русия в Освобождението. Ако трябва да сме исторически точни, то България трябва да отдава заслуженото на тези 70 000 жертвите на загиналите на Балканите. Но при битките за Горни Дъбник преобладават финландските части, като част от руската империя, има поляци, украинци. Батак е освободен от руска военна част, в която преобладават чеченци. Вече на 3 март от някои политици не може да разбереш каква война се е водила, обясни историкът-вицепремиер.

В Ирак няма да участваме в бойни действия, а ще обучаваме иракски части, разясни военният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4977 |06.03.2018 Токът няма да скача, ГЕРБ ги е страх от протести . 12| 7654 |03.03.2018 Полицаи карат граждани да подписват, че няма да заплашват патриарх Кирил . 4| 6839 |02.03.2018 Марешки: Няма да подкрепим закона на Пеевски и Цонев . 5| 5342 |02.03.2018 КЕВР: Сделката за ЧЕЗ няма да повлияе на цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads