Реклама / Ads
15| 5777 |25.01.2012 НОВИНИ

Караме по магистралите със 140 км./час

.
Правителството предлага промени в Закона за пътищата. Те засягат максимално допустимата скорост за движение на леките автомобили. По магистралите тя трябва да се вдигне на140 км/ч, а по скоростните пътища- на 120 км/ч.
 

 

За скоростен се определя пътят, който отговаря на следнитеседем условия:

- да има самостоятелни платна за движение във всяка посока с разделителна ивица между тях, като всяко платно е с най-малко две ленти за движение;

- пресичането с други пътища, улици, железопътни и трамвайни линии да е само на различни нива (чрез надлез или подлез);

- вливането и отливането на движението да се осъществява само от пътни възли на различни нива;

- връзките към прилежащи територии да са чрез локално платно, отделено от директно трасе с разделителна ивица с ширина не по-малко от 2 м;

- да имат предпазна телена ограда;

- да имат площадки за принудително спиране;

- да имат площадки за отдих.

 

За автомагистрали и скоростни пътища се премахва възможността за изграждане на рекламни съоръжения в обхвата на пътя и в обслужващата зона. За шосетата от първи, втори и трети клас, както и останалите, които не са включени в досега изброените, пък се забранява изграждането и експлоатацията на рекламни съоръжения на разстояние по-малко от 8 м. В обхвата и обслужващата зона на автомагистрали и скоростни пътища се разрешава изграждането и експлоатацията само на търговски крайпътни обслужващи комплекси и на пътни връзки към тях.

 

Забранява се изграждането на такива обекти на по-малко от 3 км преди и след пътните възли.

 

Въвежда се забрана за спиране на пътното превозно средство за престой освен на обозначените за това места и съответно извършването на маневри върху платната за движение. Водачът няма да може да завива в обратна посока, да се движи назад, да навлиза в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната. Последните две правила са валидни, когато движението се осъществява по скоростен път.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5538 |06.01.2012 Археолози: Не бавим строежа на магистралите, не рекетираме . 83| 5531 |05.01.2012 Борисов: Няма да има предсрочни избори, докато не направим магистралите . 0| 4921 |03.01.2012 Караме със стари винетки до края на януари . 29| 5448 |09.09.2011 Новият министър: Магистралите остават приоритет!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads