Реклама / Ads
2| 4609 |15.06.2016 НОВИНИ

Карастоянова: Станах курбан заради преговорите на ПФ и ”Атака”

.
Поли Карастоянова
Решението бе взето под натиск като условие да започнат преговорите между Патриотичния фронт и ”Атака” за президентските избори. Надявам се, че е възможно не след дълго някои от моите колеги, които имат чувство за справедливост, да потвърдят този факт. В политиката подобни неща се случват, за да удовлетворят нечий личен интерес. В моя случай обвиненията в лобизъм бяха напълно необосновани и нескопосани, заяви Полина Карастоянова.
 
Изговориха се доста неща, не мисля, че има необходимост от преекспониране на значението на това, което се случи. Това каза още пред bTV независимият депутат Полина Карастоянова, която напусна ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) и бе освободена от парламентарните комисии по култура и медии и икономика и туризъм заради обвинения в лобизъм.

По думите й, с оглед на резултатите на ПФ на местния вот, ако към такава форма на обединение сега се подходи, това би било разумно. Вносител на поправката за Закона за акцизите и данъчните складове е моят колега Емил Димитров-Ревизоро, а с още четирима колеги ние подкрепихме тези промени. Ако има каквато и да е санкция, тя не може да е към мен. А цифрите показват, че от промяната има ефект и данъчните приходи се увеличават, обясни тя.

При втория, още по-артистичен повод – колективното управление на авторските права, се транспонират европейски директиви, подготвят се промени в Закона за културата, предложението се внася от Министерски съвет в Народното събрание с подписа на министър-председателя. А на първо гласуване в Комисията на културата предложението беше прието с единодушие. Резонен е въпросът кой е лобистът в тази ситуация – дали Европейската комисия, дали Министерството на културата, дали Министерският съвет, подчерта независимият депутат. Вярвам, че колегите ми бяха принудени по един различен от професионалната етика начин да участват в това решение. За мен е по-важно да видим резултатът, който предстои – дали това развитие на ситуацията ще доведе до нещо положително. Ако обаче се окаже, че да предадеш един човек, не си заслужава цената, това е един голям житейски урок за тези, които взеха решението, така и за самата мен, каза още Полина Карастоянова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5136 |15.06.2016 Само във Фрог: „Мазда” и „Ауди” станаха любими на автокрадците . 11| 4888 |10.06.2016 П. Карастоянова: Решението за отстраняването ми бе взето под натиск . 0| 3933 |08.06.2016 Жертвите на атентата в Истанбул станаха 12 . 2| 3990 |03.06.2016 16 нелегални мигранти останаха в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads