Реклама / Ads
3| 5240 |04.05.2010 НОВИНИ

Кардам, царският син в кома, на разпит

.
Кардам със съпругата си Мириам
Викат го заради забраната за сеч в 4500-те декара гори в Боровец.
 

Княз Кардам, който е в кома след тежка катастрофа през август 2008 г., е призован на дело в София
, пише в днешния си брой 24 часа. Викат го заради забраната за сеч в 4500-те декара гори в Боровец, оспорена от баща му Симеон Сакскобургготски и вуйна му Мария Луиза.

Тъй като разрешителните за сеч и извозване на дървесина са издадени на името на дружество "Кардам", в което царският син е съдружник, той трябва да знае за процеса. С този мотив административният съд - София-област, му изпрати призовка в Мадрид. Кардам не е длъжен нито да дойде на делото, нито да изпрати адвокат. Важното е той като заинтересована страна да бъде уведомен за процеса, за да може делото да продължи, обясниха адвокатите на фамилията.

Другите двама съдружници в дружество “Кардам” са Мария Луиза и близкият до царското семейство адвокат Асен Ошанов. Тъй като сестрата на Симеон знае за делото - то е започнало и по нейна жалба, съдът изпрати призовки само на Кардам и на юриста. На 15 март, когато бе поредното заседание, Ошанов се яви в съда. Той обясни, че Кардам не е получил призовката, защото не е регистриран на адреса на дружеството и няма адресна регистрация в България.

Адвокатите Ели Христова и Росен Томов, които защитават интересите на Симеон и Мария Луиза по делото, дадоха на съда адреса на Кардам в Мадрид с испанска транскрипция, за да бъде изписан правилно. Тъй като най-големият син на Симеон не знаеше за процеса, той бе отложен за 31 май. Ако дотогава получи призовката, делото ще продължи. Досега Симеон и Мария Луиза, които атакуват забраната за сеч в горите в Боровец, наложена от шефа на местното горско стопанство Георги Големинов на 6 октомври м.г., не са се явявали лично в съда. Изпращат защитниците си. До 31 май и двете страни по спора трябва да представят нови документи, поискани им от съда. Магистратът назначи и техническа експертиза. Делото влезе в зала, след като бяха изчистени някои пропуски. Съдът нареди на Симеон и Мария Луиза да платят по 10 лв. държавна такса, ако искат жалбата им да бъде разгледана.

Освен това заповяда на шефа на горското стопанство Големинов да изпрати всички документи по случая, както е по закон, за да не го глоби. Досега съдът е изслушал четирима свидетели. Двама от тях бяха доведени от наследниците на Борис III. Единият е лесоинженерът Костадин Георгиев, служител на “Кардам” от 2003 г., който получава разрешителните за сеч. Другият е Стоян Стоянов, управител на “Соколец Лес” ООД - фирмата сече и извозва дървесината от 17-те имота и почиства сечищата по договор, сключен с дружеството “Кардам”. Показания дадоха и двама свидетели, посочени от Големинов - Маргарита Христова и Петър Тодоров от Регионалната дирекция на горите в София. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5109 |06.08.2009 Граждани зоват: Не поздравявайте агент Кардам, Тервел и Телериг . 11| 5656 |26.07.2009 Проф. Б. Димитров работил за ДС като Кардам, Тервел и Телериг . 8| 7416 |14.03.2008 Царският внук Симеон Хасан стана на една година . 0| 5613 |13.05.2007 Кадафи в кома, покосен от тежък инсулт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads