Реклама / Ads
1| 5552 |30.08.2017 НОВИНИ

Кардиологията в болницата в Ловеч спира да работи от 1 септември

.
Източник: БГНЕС
Кардиологичното отделение в МБАЛ ”Проф. Параскев Стоянов” в Ловеч преустановява дейност поради липса на специалисти. Това съобщи прокуристът на лечебното заведение д-р Георги Васев.
 

Причината за затварянето е, че единственият кардиолог - д-р Камелия Косева, напуска. Тя ще работи само на граждански договор, за да могат да се изпълняват хирургичните пътеки в останалите отделения. С преустановена дейност остават съдова хирургия и урология, също заради липса на лекари. Опасност има и за АГ и неонатологично отделения, тъй като те генерират най-големи минуси за болницата. Засега обаче ще продължат да работят. "Идеята е да се стимулира, не да се реже", заяви прокуристът.

 

По думите му най-големият проблем на болницата е човешкият ресурс. Същевременно от РЗОК потвърдиха за БТА, че частната МБАЛ "Кардиолайф" е получила от Министерството разрешение за осъществяване на лечебна дейност от 23 август. От болницата заявиха, че в момента работи медицинският център с кабинети по кардиология и гастроентерология, ще има и по ендокринология. Отделенията ще са кардиологично и вътрешно. Лечебното заведение ще разполага и с отделение по образна диагностика с ангиограф и рентген. Очаква се скоро болницата да сключи договори за клиничните пътеки, след като разреши Надзорният съвет на НЗОК. Заради неизплатени заплати много от персонала на държавната болница напуска и отива в частната, казаха медици.

 

Д-р Васев заяви, че от юни не са изплащани заплати, тъй като Надзорният съвет на НЗОК е намалил лимита на болницата с около 250 хиляди лева на месец, пренасочени към Плевен, а сметките на лечебното заведение отново са запорирани. Той коментира и проблема с болничната аптека, която все още не работи поради липсата на магистър-фармацевт. Прокуристът каза още, че се надява от 15 септември да има магистър-фармацевт и аптеката да заработи. По отношение да закупената със средства на Министерството на здравеопазването апаратура той каза, че в момента не се нуждае от ангиограф, тъй като за него трябват петима сертифицирани специалисти за инвазивна кардиология. Предстои преустройство и ремонт на помещението, в което в рамките на две-три седмици да бъде инсталиран новият скенер. Налични са и диализните апарати и за обратна осмоза и се очаква и тяхното инсталиране.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3823 |17.08.2017 В Ловеч си построили незаконен жп прелез . 0| 4198 |11.08.2017 Бившият шеф на болницата в Дупница се призна за виновен . 0| 5199 |28.07.2017 Опожариха детска площадка в Ловеч . 1| 5444 |03.07.2017 Мирослав Ненков: Болницата в Ловеч няма нито лев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads