Реклама / Ads
6| 6108 |25.02.2014 НОВИНИ

Кърджали под полицейска обсада

.
Източник: Булфото
Футболни фенове от страната пътуват към Кърджали, за да присъстват на делото по иска на Главно мюфтийство за връщане на сградата на Регионалния исторически музей, съобщи Елена Ваташка, от Сдружението на футболните привърженици пред „Фокус”. Кърджали е под тотална полицейска обсада от тази сутрин.
 

Причината е гледаното днес дело, заведено от Главно мюфтийство, което има претенции за собственост върху сградата на историческия музей в града. От полицията обясниха, че мерките са превантивни и целят да не се стигне до ексцесии, подобни на тези в Джумая джамия в Пловдив.

Най-засилено е полицейското присъствие пред Съдебната палата на Кърджали. Тя е отцепена с метални ограждения и въжета, а около нея са разположени поне 12 камионетки на жандармерията. Засилено полицейско присъствие има в района на стадиона и около сградата на общината. Жандармерия охранява сградата на историческия музей. Всички възлови кръстовища около сградата на съда са блокирани и не се допускат автомобили.

Полицейски постове има на всички пътища, водещи към Кърджали. Според очевидци, силите на реда спират и проверяват всички автомобили, идващи към Кърджали. Най-често задаваният въпрос е „С каква цел посещавате града“.

Въпреки очакванията за масови протести, пред съда в Кърджали са се събрали група от около 20 души, които са на средна възраст. Сред тях има лица от протестите срещу бившия шеф на ОЦК Влентин Захариев, бивши членове на „Атака“ и националисти, известни от началото на 90-те години.

Събираме се фенове и будни граждани, за да покажем, че това, което става в съда в Кърджали вълнува хора и от други градове, коментира Ваташка. Според нея не е необходимо специално разрешение за това, а делата са открити и всеки може да присъства на тях. Феновете нямат официално заявен протест, за да не събира излишно полиция. „Съвсем наблизо сме, пред града, пътуваме с лични автомобили”, каза Ваташка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6071 |25.02.2014 Главно мюфтийство на съд за Историческия музей в Кърджали . 24| 10710 |12.02.2014 Масова чистка в полицейската БМВ, шефът й се крие . 37| 5062 |12.02.2014 Станишев: Идеологът на репресивната полицейска държава няма право да внася подобен вот . 1| 5333 |15.01.2014 Започна Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ в област Кърджали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads