Реклама / Ads
1| 6073 |06.01.2011 НОВИНИ

Кърджалиец хвана столичния кръст на Йордановден

.
21-годишният Ангел от Кърджали извади кръста от ледените води в езерото на софийския квартал „Дружба".
 

Младежът казва, че досега 7 пъти е правил опити да го хване, но тази година щастието наистина му се е усмихнало.

Ангел скача  в студените води на Йордановден, преборвайки се с още 50 мераклии да се докоснат до йордановския кръст. Всички те бяха благословени от Знеполския епископ Йоан.

Сред смелчаците има и двама журналисти - 30-годишния Христо Таушанов от телевизия IBF и 28-годишния Стефан Антонов от вестник „Дневник".

Всичко стана много бързо, заяви Ангели излизайки от езерото. Водата е много студена, но в момента не усещам студ, увери той.

Ангел е студент в Техническия университет в София и посочи, че е много щастлив, че от седмия път хваща кръста.

Стотици столичани се събраха край езерото, за да наблюдават тържествената церемония.

Големият християнски празник стана повод за засилена търговия по алеите край езерото в ЖК „Дружба".

Търговци на балони, захарни петлета и захарен памук, на пуканки и плюшени играчки бяха разпънали сергии край езерото.

Студеното време предизвика и инциденти. Възрастен мъж припадна. Веднага му бе оказана медицинска помощ от лекарския екип, който е на място в услуга на скачащите в ледените води.

30 минути възрастният мъж лежа на земята в очакване на линейка, която така и не дойде. Заради бързата намеса на медицинския екип, който бе на място, той се изправи на крака и всичко мина благополучно.
Мъжът се оказа с ниско кръвно - 40 на 50 и това е причината за влошеното му здравословно състояние.

Точно в 12 часа по обед 17 смелчаци се хвърлиха в студените води на шадравана в центъра на Търговище в стремеж да извадят богоявленския кръст. Най-бърз и съобразителен се оказа 23-годишния Георги Димитров, който получи награда от 1080 лв.

22-годишният състезател в свободните боеве ММА Светлозар Савов извади за трета година кръста от водите на Дунава в Русе.

19-годишният Николай Кръстев извади Богоявленския кръст от студените води на река Дунав във Видин. Той сподели, че участва за първи път в този ритуал.

47 великотърновци - цивилни и курсанти от Националния военен университет, се хвърлиха в ледените води на Янтра, за да извадят богоявленския кръст.

30-годишният бургазлия Георги Стоянов извади кръста от студените черноморски води на Созополския залив.

В ледените води край Поморие най-бърз се оказа 33-годишният Севдалин Барбутов, състезател по кайтсърф в спортен клуб "Тутхон"- Поморие.

28-годишен строителен работник по професия извади Богоявленския кръст от водите на река Бистрица в Благоевград. Стоян Стойчев от кв. "Грамада" за осми път пробва късмета си, но той го споходи тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6101 |05.01.2011 И. Кръстева осъди Прокопиев за 32 хил. лв . 7| 5931 |03.01.2011 "Уикилийкс" подхвана и корупцията в родния футбол . 11| 7980 |30.12.2010 Хванаха общинар да краде в хипермаркет . 4| 5808 |19.12.2010 Хванаха кмета на Белослав с подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads