Реклама / Ads
0| 4314 |24.02.2017 НОВИНИ

Кърджалийци са свързани с терористичната организация FETO

.
Кърджалийци са свързани с терористичната организация FETO, потвърдиха официално от полицията в Одрин бомбастичната новина на 24rodopi.com. 4-ма нашенци бяха арестувани заради опит в България да бъде прекаран опасен гюленист. Двама от тях бяха освободени на 10-тия ден от задържането, но другите двама ще бъде съдени.
 
Припомняме, че 4-ма кърджалийци бяха арестувани в Одрин при спецакция на турската полиция, която предотвратила опит на един от най-опасните гюленисти да избяга в България с фалшива самоличност.
Общо 14 души били арестувани на 10 февруари, но едва днес полицията съобщи за акцията.

Припомняме, че сред задържаните беше и успешен кърджалийски бизнесмен, който изнася продукция в много страни, а работниците му са над 200. Соченият за шеф на бандата Т. пък се занимава с продажба на автомобили, като в момента дружеството му разполага с близо 200 МПС-та.

По всяка вероятност бизнесменът е бил подмамен от приятелите си да ги придружи в Одрин без да знае с какво се занимават те. Това се потвърди и М. бе освободен заедно с К.
Нашенците били арестувани във връзка с акцията по залавянето на подполковник Али Ерджан, за когото има решение на истанбулски съд за задържането му под стража . Той е обвиняван, че участвал в неуспешния метеж срещу Реджеп Тайип Ердоган през юли м. г.

Полицаи от департамента за борба с тероризма са осъществили операция за залавянето на подполковника.  Ерджан се е укривал в дома на майка си, намиращ се на булевард „Барбарос“ в Одрин. Полицаите наблюдавали къщата от 3 месеца. Били следени лица, които са влизали в нея. Подслушвани са телефони.

След задържането му, Ерджан е признал, че в нощта на опита за преврат е управлявал хеликоптер „Кобра”. В съдебното решение за задържането му се посочва, че именно Ерджан е стрелял с „Кобра” срещу полицаите, които са охранявали главното командване на армията в столицата Анкара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3943 |15.01.2017 Атанасова: Не управляваме нито с ДПС, нито сме свързани със Слави . 3| 4619 |05.12.2016 Терористичната ”заплаха” идва от протест на афганистанци в Лондон . 0| 3479 |07.11.2016 Прокуратурата образува девет досъдебни производства, свързани с изборите . 0| 3816 |13.09.2016 В Германия арестуваха трима сирийски терористи, свързани с атентатите в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads