Реклама / Ads
9| 5652 |14.07.2012 НОВИНИ

Карерас пее за Стилиян

.
Стилиян Петров
Мегазвездата лично дава кураж на капитана. Сред публиката със сигурност ще бъде и Христо Стоичков, близък приятел и съсед на Карерас в Барселона.
 

Великият тенор Хосе Карерас ще вдъхва кураж на Стилиян Петров от София, пише в. Стандарт. Мегазвездата лично е поканил капитана на националния ни отбор по футбол на коледния си концерт в НДК. "Г-н Карерас ще бъде особено щастлив, ако г-н Петров бъде на концерта му и се срещне с него", е написал мениджърът на звездата Роси Притц. Певецът е наясно с коварното заболяване на Стенли.

През 1987-а лекари откриват, че Карерас страда от остра левкемия. Шансът му да оживее е едно към десет. Благодарение на силния си дух и вяра тенорът оздравява и дори се връща на оперната сцена. С певеца идва и диригент номер 1 в света Дейвид Хименес, който е любимият ученик на Караян. Сред публиката със сигурност ще бъде и Христо Стоичков, близък приятел и съсед на Карерас в Барселона.
Тенорът ще посети детска онкохематологична клиника у нас и ще направи дарение за нея.

Карерас е сред най-големите знаменитости на световната сцена. Той учи музика в родната си Барселона, а през 1970-а започна кариерата си в Grand teatr del liceu на Барселона с "Набуко" и "Лукреция Борджия". Пее по цял свят под палката на Херберт фон Караян, Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Лорин Маазел, Колин Дейвис, Ленард Бърнстейн, Зубин Мета.
Работи с големите режисьори Франко Дзефирели, Луиджи Коменчини, Харолд Принс. Има роли в 60 опери, получава овации за над 600 арии. Той е доктор хонорис кауза в няколко университета. През 1987-а обаче лекари откриват, че Карерас страда от остра левкемия. Шансът му да оживее е едно към десет, но той оцелява.

Оздравява и дори се връща на оперната сцена. Основава фонд на свое име за борба с левкемията. В момента Карерас спонсорира голям център за изследване на левкемия в Барселона. Билети за концерта на 10 декември в зала 1 на НДК от 20 часа ще има от 16 юли в мрежата Еv
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 140| 7567 |13.07.2012 Критикуват ни остро в доклада на ЕК заради корупция и мафия . 5| 6105 |13.07.2012 Депутатите приеха Пакта за стабилност . 92| 9127 |13.07.2012 Уволнената М.Тодорова: Случващото се е световен прецедент . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads