Реклама / Ads
1| 7150 |18.03.2017 НОВИНИ

Карикатуристите от Прас-Прес: Вместо да излязат на улицата, хората купуват вестника

.
Хората вместо да излязат на улицата, купуват вестник Прас - Прес . Това каза пред Люба Кулезич в предаването „Честно казано“ по БиАйТи един от карикатуристите на изданието Чавдар Николов.
 

Когато в обществото няма диалог и едната част се опитва всячески да не чуе другата, ние сме принудени да крещим и да използваме агресивни послания. Искаме да кажем, че така не става, не бива и не може повече. Има страшен срив на доверието към хората, които правят политика. Ние покриваме желанията на нашите сънародници. Те вместо да напълнят улиците,  сега купуват вестника, за да видят как ние сме свършили тази работа, допълни Николов.

 

Колегата му Чавдар Георгиев допълни: Вторият  брой на вестника свърши. В провинцията отидоха много малко бройки. Националното разпространение каза, че няма заявка и не взе вестника. Много момчета ни симпатизират и решиха да ни помогнат. Пред  общината във Варна разпространиха 300 броя. В Пловдив и Русе няма нито един брой. Помислихме си, че ще се интересуват от бизнеса. Но не стана така. Много хора ни припознават като форма на съпротива. Ако искрата може да промени статуквото, това би било чудесно . Ние щурмуваме  границите на свободата. Позволяваме си все повече във вестника, освобождаваме се от задръжките, които имаме.  Постепенно можем да се изкнем от това блато. Желаещите да работят  при нас са все пов

 

Христо Комарнитски  уточни:  Целим да вкараме читателя в неговата собствена кожа, като се смее на „Тия“. Не съм съгласен, че ще правим напук на някого. Съвсем нормална ни е постъпката, но в един момент изглежда ненормална, защото реалността ни е сбъркана.Изглеждаме като наивници. Ние  нямаме прекомерни амбиции. Това  е едно непретенциозно вестниче. Но той се оказва просто камъче в блатото. В обществото назрява потребност от такова нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4684 |17.03.2017 Фрогоко: Учението на френския копус - в Коиловци вместо на Ново село!? . 5| 3932 |08.03.2017 Институциите си клатят краката, вместо да защитават гражданите . 5| 3918 |01.02.2017 Местан: Вместо да иска съд за виновниците, Доган избра да пие кафе с Тодор Живков . 1| 4936 |05.01.2017 Фрогоко: Екстрадират за 6 м. вместо за 1 тройният убиец Х. Сюлейманов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads