Реклама / Ads
6| 4650 |26.01.2016 НОВИНИ

Каролев за Москов: Инат, майно льо, зор да сме непогрешими

.
Владимир Каролев
Инатът на ръководството на Министерство на здравеопазването да не признава грешките си е на път да бутне репутацията на цялото министерство за години напред. Тези хора не разбират ли, че по цял свят има опасна вълна от настроения срещу ваксините и оплитайки се като пилета в калчища в лъжи, само я подхранват да се надигне и в България? Това написа в профила си във Фейсбук финансовият експерт Владимир Каролев.
 

 Ето какво още сподели той: В момента има 100 000 български майки в паника, които не знаят с какво са ваксинирани децата им. При следващата ваксинация от календара, ако 5 000 от тези майки не отидат, това ще е криза с национален мащаб. Отказът от ваксинации струва човешки и детски животи, в развития свят умират деца от болести, които се смятат за изкоренени там от 50 години. Ако министър Москов е бил в необявена криза, поради липса на ваксини, и е взел рисковано решение да внесе безопасни, но непреминали някоя (вероятно тъпа и безсмислена) бюрократична процедура, бранд ваксини (съставът е все един и същ, той си се произвежда в ЕС), да излезе, да признае всичко и да каже цялата истина! Да беше казал още тогава, че има криза и недостиг и ще се предприемат такива и такива действия. Всички щяхме да го разберем. Ама не, инат, майно льо, зор да сме непогрешими - никой не е непогрешим.

 

Същото трябваше да направи и когато при встъпване в длъжност разбра, че няма да му се позволи да демонополизира НЗОК и реформите ще са палиативни. Както и когато блокира цяла индустрия с глупавото си и незаконно в част мотиви предложения за данък "вредни храни", което отказва да свали от сайта си вече 1 година (и така замразява огромни инвестиции и нови работни места, но на Москов не му дреме). Мисля, че Москов не е направил нищо опасно и дори е действал благородно, за да потуши скрита криза с недостиг на ваксини, но трябва да каже цялата истина час по-скоро, иначе рискува да направи много по-голяма беля от това някой шеф на агенция в МЗ да бъде уволнен! Както е казал Ейбрахам Линкълн, можеш да лъжеш малко хора през цялото време или всички хора за кратко време, но не можеш да излъжеш всички хора през цялото време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7110 |08.01.2016 Москов: Въпросът на кого е по-близък Пеевски-на Местан или Доган-няма верен отговор . 19| 5325 |29.12.2015 Юлий Москов: Местан няма място нито в политиката, нито в държавата . 1| 5285 |18.12.2015 Райнов към Москов: Хем здравеопазването фалира, хем спестихте 400 млн. лв. . 10| 6290 |15.12.2015 Каролев: В агенция ПИК само имената са верни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads