Реклама / Ads
6| 5279 |14.09.2011 НОВИНИ

Касабов от “Стъклен дом” в чужбина до изборите

.
младите актьори не биха искали да чакат следизборно излъчване на сериала
С пълно основание Би Ти Ви може да иска от БСП пари, за да рекламира “продукта” Ламбо.
 

Бронирана лимузина чака със запален двигател пред парадния вход на Народното събрание, пише 24 часа. Встрани тумба папараци и репортери напира към нея. Строг полицай дебне да не прекрачат линията и да се втурнат хаотично към ВИП пасажера. Най-после той излиза от колата и тогава полицаят не успява да свърши работата си - напористите журналисти го помитат и заобикалят...

 

Не, не е Цецка Цачева, сегашната шефка на парламента, не е и премиерът Бойко Борисов, нито президентът Георги Първанов. Персоната, която предизвиква толкова любопитството, е Димитър Касабов - най-известният екранен бизнесмен.

Това е сцена от снимките за новия сезон на култовия сериал на Би Ти Ви “Стъклен дом”. Заснета е миналата седмица - дни преди Стефан Данаилов, който играе ролята на Димитър Касабов, да обяви решението си, че дава съгласие да се кандидатира за вицепрезидент на БСП.

 

От понеделнинк насам, след като Висшият съвет на партията единодушно го одобри за вице, сцената от “Стъклен дом” ще се повтаря все повече из цялата страна. В случая сценаристите са се оказали пророци, без да знаят за политическите намерения на най-рейтинговия актьор в сериала. От понеделник насам Ламбо е и най-търсеният политик, и най-желаният събеседник за интервюта. Уви, до сряда е казал, че ще мълчи. А после ще решава дали и къде да изповяда обрата в душата си. Защото преди няколко месеца отказа на партията си да бъде номиниран за президент, въпреки че беше най-желаният от членовете й. Сега, след като гледал на 4 септември пресконференцията на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, отсякъл: “Не мога да стоя отстрани!”

 

Взели сме решение за излъчването на “Стъклен дом”, но ще го обявим, когато преценим, в момента нямаме намерение да разкриваме програмните си планове, каза пиарката на Би Ти Ви Ина Маркова.

Ние проблем нямаме, проблемът е на ЦИК и на Би Ти Ви, каза и продуцентът на филма Димитър Митовски.

Той също научил в понеделник за решението на Ламбо да се впусне в кампанията. Продуцентите отчитат, че ще им е по-трудно със снимките, защото на Ламбо му предстоят кампания из цялата страна и страшно много пътувания. Ще се оправим, и другите актьори имат ангажименти в театъра, ще ги комбинираме нещата, спокоен е Митовски.

ЦИК пък чака да бъде сезирана, за да решава казуса. Вчера тя имаше среща със СЕМ, на която установили, че това не е нарушение на законите и няма никакъв проблем сериалът да си върви. Но противници на идеята припомнят, че когато Арнолд Шварценегър се кандидатира за губернатор на Калифорния, прожектирането на “Терминатор 3” беше забранено в Калифорния, за да не влияе на избирателите.

 

Освен това с поправките на медийния закон от 2010 г. у нас е разрешено продуктовото позициониране. Това е вид реклама, при която дадена марка стока или услуга е включена в сюжета най-често на филм или на радио- или телевизионно предаване. Това обикновено се прави срещу заплащане или друга услуга от страна на рекламодателя.

С пълно основание Би Ти Ви може да иска от БСП пари, за да рекламира “продукта” Ламбо. Защото, макар и известен и утвърден актьор, за младото поколение, което не познава майор Деянов и не е гледало “На всеки километър” и старите филми, той е популярен като Димитър Касабов. А няма съмнение, че популярността от сериала и пряко, и косвено ще повлияе на емоционалния избор на хората, когато посягат към бюлетината.

 

Според близки до екипа на филма от понеделник насам се обсъжда промяна в сценария. Идеята е Касабов да бъде пратен за известно време в чужбина. Той веднъж вече възкръсна и живя известно време в Лондон, няма да е трудно да се намери логична връзка с началото, още повече че в последните епизоди му взеха мола и така ще може да се върне с нови идеи и богати инвеститори след време - т.е. след изборите.

 

На финала на предишния сезон Ламбо издаде в аванс, че с Димитър ще се случат интересни неща. “Но сериозната ми практика като актьор ме е научила, че присъствието на подобен образ има смисъл само когато е натоварен с определена функция. В момента, в който усетя, че Касабов вече не може да се пласира, ще коментирам със сценаристите възможността той да напусне историята. Може да емигрира примерно”, предложи преди два месеца професорът от НАТФИЗ, който има опит със заплетени сюжети от сериалите.

 

Друг вариант, който е най-вероятен, е Би Ти Ви да пусне сериала след 30 октомври, когато е минал и балотажът. За да не завалят жалби веднага, след като телевизията пусне първия епизод от новия сезон. И ЦИК да остане да си блъска главата върху казуса кандидат за вице ли е милионерът Димитър Касабов, или не. (24 часа)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4829 |08.08.2011 Трансплантациите в чужбина - грижа на държавата . 45| 6115 |14.07.2011 С. Станишев: Разпродават наши имоти в чужбина . 11| 6102 |17.05.2011 Масово лекари кандидатстват за работа в чужбина . 15| 5310 |09.05.2011 Масов „теч” на медицински кадри към чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads