Реклама / Ads
14| 8316 |04.07.2012 НОВИНИ

Касапинът Адриан пожелал полиграф и се провалил

.
Жертвата Николай Йорданов
Убиецът на Николай Йорданов – Адриан Ангелов изненадал разследващите, като сам поискал да застане пред детектор на лъжата. Бил самоуверен и охотно позволил да го включат на полиграфа. Още в началото на процедурата обаче се оплел в собствените си лъжи и се издънил.
 
Часове преди да мине през детектора, той отрекъл, че е извършил убийството на Николай, но не отрекъл, че го познава. Приготвил предварителни версии за причината на срещата им. Уговорили се да се видят, защото Ники му е дал този кашкавал, който намерихме в хладилника на Адриан, за да може да го продаде и да си поделят парите. Тъй като Адриан не продал кашкавала, Ники искал да си го вземе обратно и се сбили. Адриан го блъснал, Ники паднал и си ударил главата. Това разказва пред в.”Стандарт” криминалният психолог Мария Раданова.


Фактите не потвърждават версията на Адриан за случайно убийство. Разчленяването на трупа и опита да се отърве от него, да заличи следите, все едно никога не е съществувал, говори за умисъл и за план. Може престъплението да е започнало като инцидент, т.е. неорганизирано, но впоследствие то се превръща в организирано.

При Адриан има противоречие между неговите претенции реалните му възможности да постигне това, което очаква в живота. Прикрива своя мързел с недоволство от работата. Той наема апартамент, чийто наем е 400 лв., а не може да го плати. Вероятно е разчитал да изкарва пари по лесен начин, без големи усилия. Последната година е безработен, а преди това е работел като шофьор-снабдител.Смята, че подобна работа е под нивото му. Цялото това безпаричие и негативизмът, който се натрупва в него вследствие на това, че той няма реални житейски успехи, довежда до планирането на убийствотто.

Отпечатък върху характера на Адриан са оставили и случки от детството му. Съселяни свидетелстват, че още от малък бил с лош характер. Като юноша Адриан сгазил дете, но го покрили и в затвора лежал баща му Анатоли Ангелов. През последните години той бил изгонен от баща си от родния си дом в Гложене и живеели с жена му Бойка при нейните родители в Мизия. Но явно не се разбрал и с тях и затова тръгнал  към София. Адриан бил в доста сложни отношения и със семейството си. Това потвърждава и неговият брат Иван. Въпреки това роднините му не вярват, че той е в състояние да извърши такова ужасно престъпление.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 11545 |04.07.2012 Теодора Стефанова: Б. Борисов ще става дядо, министри си тръгват . 31| 10694 |04.07.2012 Убийците на лихваря Доневио и гарда му известни до часове . 53| 5565 |04.07.2012 Пожарът на Витоша се разгаря, димът стигна София . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads