Реклама / Ads
30| 6803 |02.10.2013 НОВИНИ

"Къщата на лебеда" влиза в дневния ред на парламента

.
Скандалът с депутатите от "Атака" в брюкселския ресторант "Къщата на лебеда" се пренася в родния парламент. Днес се очаква хората на Волен Сидеров да са в пленарна зала, след като миналата седмица отсъстваха заради командировката си в Белгия.
 

Депутатите днес ще наваксват с дневния ред, като първо гласуват отложения вот на недоверие, а след това и поисканата от ГЕРБ оставка на председателя на парламента Михаил Миков. От администрацията уточниха, че точките по тази пленарна седмица ще са останалите от миналата, когато ГЕРБ не влязоха в зала заради отсъствието на "Атака".

Избраници от БСП, ДПС и ГЕРБ вчера коментираха скандалното поведение на националистите в емблематичната луксозна брюкселска кръчма. И еднозначно заявиха, че поведението на колегите им депутати следва да бъде коментирано в парламентарната етичната комисия.

"Засега нямам информация да е постъпило официално искане, но ще разговарям с колегата Павел Шопов, ще се видя с него", заяви за "Стандарт" шефът на комисията по етика и вероизповедания в Народното събрание Пламен Славов.

От "Атака" вече няколко пъти отрекоха да е имало какъвто и да е проблем в Брюксел. Но от персонала на заведението разказаха как атакистите се почерпили солидно и дори в един момент сервитьорите се принудили да им спрат алкохола. А след това избраниците пробвали да се изнижат един по един, без да платят сметката.

Неофициално и от ДПС, и от БСП признаха, че хората на Сидеров са за етичната комисия, тъй като са уронили имиджа на Народното събрание. А от ГЕРБ коментираха, че засега няма да пускат сигнал, за да си проличи тройната коалиция между ДПС-БСП-"Атака".

Проблемът е, че поведението на атакистите е укоримо морално, но трудно можем да се хванем за конкретен текст, по който да им търсим отговорност", коментираха вчера членове на комисията по парламентарна етика. В началото на този парламент депутатите гласуваха изрично поправка в правилника и от комисията, оглавявана от Сидеров, за правата на човека махнаха етиката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6032 |17.09.2013 Все повече пари от чужбина влизат в България . 27| 7059 |13.09.2013 Хомосексуална пропаганда и разврат влизат в школото с учебник? . 21| 6180 |08.09.2013 Валери Симеонов: ДПС не трябваше да е във властта, влизаме в парламента . 1| 6153 |31.07.2013 Инспекция и прокурор влизат в рудника-убиец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads