Реклама / Ads
13| 6581 |22.02.2014 НОВИНИ

Касим Дал: Пеевски и Цветанов управляваха заедно

.
Касим Дал
Христо Бисеров изпълни една последна поръчка – като шеф на комисията направи възможно назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Бисеров беше свален от всички длъжности, и днес го разследват като личността Христо Бисеров – човек, който беше зам.- шеф на НС. Така действа задкулисието. И всички казват – аз нищо не знам по случая.
 

Това каза Касим Дал, председател на Народна партия "Свобода и достойнство" в предаването „Тази събота” по бТВ.

Делян Пеевски и Цветан Цветанов управляваха заедно. Тази теза се потвърждава от изявлението и на Цветанов, и на Пеевски. Мен не са ме викали 40 пъти в кабината на вътрешния министър - те управляваха заедно, и назначения, и всичко се правеше чрез Пеевски, добави той. "Грешките на ГЕРБ се направиха заедно с Пеевски и Сие", каза още той.

Докато преди ДПС и Пеевски беше „малкият партньор" на ГЕРБ, сега е „големият партньор”. В момента ДПС и Пеевски управляват заедно с БСП и „Атака". Нищо няма да се промени", заяви Касим Дал.

По думите му, разразилия се бурен скандал около агитацията на чужд език и посветения й текст в Изборния кодекс, който не беше приет, е политическа кампания, която цели да нагнети още повече обстановката преди изборите. Според него новият Изборен кодекс е „прах в очите на българските избиратели” и единствената промяна, която той носи, е тази в ръководството на Централната избирателна комисия.

„От това печелят само крайните партии – ДПС и „Атака”. Живеем в XXI век и в Европейския съюз, време е този проблем да бъде решен”, подчерта Касим Дал.
По думите му, депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов, чийто емоционален изблик от парламентарната трибуна предизвика остри критики от страна на коалиционния партньор БСП и накара националистите от „Атака” да напуснат залата, е бил използван.

„Той е млад депутат, първи мандат, може би не знае добре историите на тези противоречиви личности, които спомена. Да цитираш името на Нури Адълъ заедно с Ахмед Доган - единият е бил по затворите над 23 години, умира в мизерия, а Ахмед Доган е острието на Държавна сигурност, изпълнявал задачи точно против етническите турци в България”, възмути се Касим Дал.

„Нещата така се случиха, че отклониха вниманието от други неща – изкупуването на тютюна. Този проблем също не се реши 25 години, за да бъдат тези хора зависими от политическата партия, която уж ги защитава. В тези региони кризата е толкова голяма, че общината е най-големият работодател, там който управлява, държи всички избиратели и там практически демокрация няма”, обясни още Касим Дал.

Хваща декиш да ме свързват с турските интереси. Не е тайна, че аз се познавам с премиера на Турция, много преди той да бъде премиер. Ние до ден днешен поддържаме връзка.

Това явно пречи на някои хора и затова съм атакуван. Ще съдим тези хора, които застанаха с имената си зад тезата, че едва ли не ние и Реформаторският блок се финансираме от турци", съобщи Дал.

„Един приятел ми каза” е схемата по която се създават доносите, коментира още Касим Дал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4968 |22.02.2014 Цветанов пак на „дневен ред” в прокуратурата . 60| 5908 |19.02.2014 Мирослав Найденов: Цветанов ще продължи с компроматите . 47| 6085 |18.02.2014 Касим Дал:ГЕРБ управляваха с Пеевски и ДПС . 32| 6276 |18.02.2014 Кр. Янков: Случаят със служителката на ДАТО е „ехо” от назначенията на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads