Реклама / Ads
10| 5756 |27.03.2011 НОВИНИ

Касим Дал ще сваля Доган от лидерския пост

.
Касим Дал
Членовете на групата във Фейсбук „Аз подкрепям Касим Дал" организираха дискусия в зала 6 на НДК, където се събраха 350 от привържениците на Дал. Бившият втори в ДПС ще проведе подобни дискусии и в други български градове, като Търговище и Шумен. Тези дискусии, по думите му, ще са последен опит да се променят нещата в ДПС.
 

„Вие и мен изненадахте, не очаквах такава подкрепа във Фейсбук" - заяви в началото на своето изказване Касим Дал, като подчерта, че заради 4500-те души, които го подкрепят в социалната мрежа, се е научил да борави с компютър.

Дал се извини на своите симпатизанти заради идеализма си, с който е бил до Ахмед Доган. Въпреки близостта си до него, той припомни, че е бил един вид опозиция в партията и винаги е бил „на различното, на другото мнение".

„За съжаление много рядко съм успявал" - допълни Касим Дал.
Като един от своите успехи в ДПС той отчита Закона за досиетата, на който е вносител. „За съжаление, не се получи идеалният закон" - подчерта той.

Дал изрази съжаление, че твърде късно е прочел агентурното досие на лидера си. „Срам и позор е да донасяш за най-близките си, за съратниците си" - подчерта бившият втори в ДПС. „Знаете ли колко съдби са съсипани, знаете ли колко майки са плакали и плачат за това нещо?" - допълни той.

„Ще направим всичко възможно Ахмед Доган да влезе в историята като острието на Държавна сигурност" - заяви Дал, като увери, че няма да спре да казва истините, които е видял и прочел.

„Скъпи приятели, много мълчахме!" - обърна се към своите симпатизанти Дал, като според него причината за това мълчание в ДПС е, че изказаното на висок глас е щяло да се възприеме като разцепване на партията.

По думите му, 99 на сто от избирателите на ДПС споделят неговите виждания за процесите в партията, но говорят тихо и със страх поради една или друга причина

В днешната дискусия участие взеха Екатерина Бончева от Комисията за досиетата и Тома Биков, автор на книгата „Досието на Доган".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5229 |17.03.2011 Свалят символично цената на бензина . 14| 5834 |15.03.2011 Хр.Бисеров: Касим Дал е имал сценарий; ще създава партия . 11| 5944 |11.03.2011 Доган внасял дарения за ДПС в лична сметка . 4| 6368 |10.03.2011 След барбекюто на Доган бутат и "Министерството на веселбата"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads