Реклама / Ads
1| 4807 |10.05.2010 НОВИНИ

КАТ глобява абитуриентите за балони

.
КАТ ще следи абитуриентите за спазване на правилата по време на празниците, като ще има солени глоби за балони, които са окачени по колите и за стърчащи през прозорците младежи.
 
Интересното е, че санкцията за вързани балони е 200 лева, защото те пречили на видимостта на водача. Изскочилите през прозорците студенти ще броят по 50 лева. „Съгласни сме, че това е по-рисковано, но можем да налагаме глобите спрямо законодателството ни”, казаха за frognews.bg от КАТ.

Подалите се през прозорците абитуриенти се санкционират като пътници, които не са си сложили колан, стана ясно от становището на КАТ.

От МВР припомнят, че по време на абитуриентски балове е налице сериозна опасност от тежки пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти. Рисковите фактори са шофиране с превишена скорост и предприемане на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници, показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите; возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението и главно към пешеходците; посещения на заведения с коли, управлявани от употребили алкохол и неправоспособни след края на баловете в нощните и ранните сутрешни часове и др.

Още през тази седмица директорите на училищата в цялата страна ще бъдат привикани и в съответните полицейски управления, за да ги инструктират за мерките на безопасност около предстоящите балове. Целта е да бъде направено всичко възможно зрелостниците да карат трезви и да няма инциденти на купоните. Тъй като тази година голяма част от зрелостниците са изтеглили купоните си по-рано, още от днес присъствието на униформени по улиците на София ще бъде засилено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4424 |10.03.2010 Глобяват партии без финансов отчет . 5| 7910 |05.03.2010 Глобяват Дамбовци заради тигри и ягуар . 2| 4955 |07.09.2009 Вадят Илинден с балони . 2| 6748 |08.04.2009 КАТ глобява с електронни фишове на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads