Реклама / Ads
4| 5107 |26.02.2015 НОВИНИ

И КАТ като БСП с акция "МОЛ"

.
Акция "МОЛ"
Макар и различни по съдържание и КА като БСП провежда акция ""МОЛ".Служители на КАТ тръгнаха на лов за нагли шофьори, които спират на местата за инвалиди в големите търговски центрове. Акцията, чиято първа част започна вчера, е съвместно с Българската асоциация на пострадали при катастрофи.
 
Само до обяд униформените успяха да глобят няколко джигита със скъпи автомобили, които са спрели неправилно. Законът предвижда санкцията за тях да е в размер на 200 лева. „Хората започнаха да се оплакват, че на местата за инвалиди има спрели коли, които нямат съответните стикери, за да ги ползват.

Служителите на „Пътна полиция” разказаха и за случаи от вчера, когато са засичали спрели на места за инвалиди шофьори. Те обаче били в колите си и обяснили, че са само за малко. Ако видели обаче някой инвалид, веднага щели да се преместят. „На такива водачи също няма да им се разминава”, обясниха още от „Пътна полиция”.

От КАТ са категорични, че ще продължават с проверките. Междувременно комисията по транспорт в парламента започна обсъждането на промени, с които да се налагат по-сериозни глоби за паркиралите в тревните площи шофьори. Текстът в момента предвижда санкцията да е до 500 лева. Тя обаче се налага от общината и не е фиксирана. Така когато бъде засечен някой и му бъде съставен акт, той може да го обжалва пред съда. Според депутатите, които настояват за тези промени, имало много случаи, когато при обжалване магистратите налагат глоба по Закона за движение по пътищата. Тя обаче рядко надхвърля едва 20 лева.

Според членовете на комисията по транспорта излизало по-евтино да спреш в някой парк, вместо да си плащаш Синя зона. Именно заради това те предлагат промени, с които да фиксират глобата за спиране в зелените площи на 200 лева например. По този начин тя няма да има долен праг от 20 лева, с който наглите шофьори да се разминават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4978 |25.02.2015 В. Симеонов: ДПС се впива като кърлеж във властта . 5| 4897 |24.02.2015 Владимира Янева подаде оставка като шеф на СГС . 4| 7194 |20.02.2015 Хайтов: Съдебната реформа е като новогодишна картичка – пълна с пожелания . 13| 5017 |18.02.2015 В Югозапада секат горите като за последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads