Реклама / Ads
0| 4013 |27.02.2019 НОВИНИ

КАТ няма да спира камионите в почивни дни, но ще глобява ако нарушават забраната за движение

.
Комисар Росен Рапчев
В петък преди почивните дни и националният празник, влиза в сила нов режим, според който КАТ вече няма да спира и отбива тировете, а те сами ще трябва да се самоконтролират. ”Не казваме, че няма да има контрол. Напротив – контролът ще бъде силен и засилен”.
 

Това заяви комисар Росен Рапчев – началник на отдел „Пътна полиция” в ГДНП пред Нова телевизия.

 

КАТ вече няма да спира и отбива тировете, а те сами ще трябва да се самоконтролират.  Новата мярка за контрол на камионите по магистралите влиза в сила в петък преди голямото пътуване, когато е националният празник.

 

За предпразничните и последния празничен ден ограничението важи за всички магистрали и някои първокласни пътища. Ако не спазват забраната и навлязат след знака за магистрала и бъдат засечени от патрул, ще следват глоби и строги наказания.


„Не казваме, че няма да има контрол. Напротив – контролът ще бъде силен и засилен. Тази заповед е от доста години и досега действащите забрани сме ги обезпечавали с полицейски служители в началото на забраната. Спирали сме тежкотоварните автомобили на паркинг, където е имало, а където няма – сме ги спирали в аварийната лента”, заяви комисар Росен Рапчев.

 

Идеята на новата мярка за контрол е тировете да не спират на едно и също място при полицейския пост в началото на магистралата, а шофьорите и техните работодатели предварително да преценят къде ще ги "хване" забраната и да набележат паркинг, на който да изчакат.

 

"Когато има забрана, фирмата да си предвиди алтернативен маршрут или паркинги, на които да стоят тези автомобили, защото като падне забраната и те се пускат, се образува дълга колона и става опасно за движението. Идеята е да се разпределят на повече места, а не само където полицаите ги спират", каза още комисар Росен Рапчев.

По думите му ще има полицейски патрули на всички места, където е въведена тази забрана.

 

"За предпразничните и последния празничен ден ограничението важи за всички магистрали и някои първокласни пътища", уточни още Рапчев.

 

На въпрос как ще се контролират чуждите шофьори, комисар Рапчев отговори: „От доста време работим по една кампания с всички консулски служби в България. Превели сме едни брошури, в които са описани часовете, забраните и каква е мярката, която ще се вземе. На всички ГКПП има такива брошури. Преведени са на 14 езика, има дори и на турски, персийски език”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3675 |27.02.2019 Вижте къде утре ще спират водата в София . 0| 4123 |26.02.2019 КАТ няма да проверява камионите в празничните и почивните дни . 4| 4246 |26.02.2019 Адвокатите нямат вяра на Негенцова и Висшия адвокатски съвет . 4| 4539 |25.02.2019 Спираме да сменяме времето през 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads