Реклама / Ads
15| 5023 |19.04.2011 НОВИНИ

КАТ погва баровските джипове по Великден

.
Проверяват и собствениците на мощни лимузини
 

КАТ започва масови проверки на джипове и спортни лимузини, струващи над 100 000 лева, съобщиха вчера от МВР. Целта е да бъде обхванат високият клас автомобили, защото според анализите на „Пътна полиция” собствениците на подобни возила извършват най-фрапиращите нарушения и се чувстват ненаказани на пътя. „Водачите с коли нисък и среден клас вече имат дисциплина и карат по правилата. Другите обаче се чувстват недосегаеми, те правят рисковани изпреварвания в насрещното и притискат масовите шофьори, като понякога дори са готови да ги изхвърлят от пътя коментира пред „Монитор” началникът на сектор „Видеоконтрол” в столичния КАТ Любка Маринова.

За да няма километрични задръствания преди празниците, полицейски екипи ще бъдат изпратени по всички изходи на София още от четвъртък следобед
. Катаджиите ще регулират потока с цел да не се получават струпвания на коли. Предвижда се движението по отсечката към Перник в района на Драгичево да се извършва в две ленти. Наред с регулиране на движението полицейските екипи ще следят за нагли водачи, които изпреварват колоната в насрещното. Освен това засилени проверки ще се извършват и по линия на алкохол и наркотици. Причината за това е, че все по-често дрогирани шофьори причиняват катастрофи. „Трябва да се заложи допълнително ресурс, за да има възможност при проверки подобни водачи да бъдат отстранявани от активно движение”, каза вчера вътрешният министър Цветан Цветанов, който откри международна конференция, посветена на пътната безопасност.

„В последните месеци катастрофите, причинени от дрогирани шофьори, са нараснали драстично. Затова ще предприемем сериозно мерки. В следващите дни ще купим още еднократни тестове, с които ще извършваме засилени проверки за употреба на наркотични вещества. Всеки засечен нарушител ще бъде глобяван, а шофьорската му книжка ще бъде отнемана”, категоричен беше пред „Монитор” шефът на столичния КАТ Ваньо Стоевски. Според източници на вестника ще бъдат закупени още около 1000 еднократни теста за наркотици, които ще се разпределят в областните дирекции по страната. Засилените проверки за дрога се налагат, тъй като все повече младежи сядат зад волана след употреба на амфетамин и марихуана. Преди около месец дрогиран младеж влезе с алфа ромеото на баща си в сградата на ръководството на въздушното движение. Известният в подземния свят Йосиф Йосифов-Йоско пък уби двама души и рани тежко други двама след солиден запой и съмнение за употреба на марихуана. Според вътрешния министър трябва да бъдат закупени камери, които да контролират движението в най-натоварените пътни участъци. Причината за това е, че годишно по пътищата в Европа загиват около 35 000 души а над 1,5 млн. остават инвалиди и получават тежки травми.

„Това означава, че един средно голям град изчезва всяка година”, посочи МВР шефът. В България статистиката показва, че средно смъртта си намират 1000-1100 души за година. Заради приетите мерки от страна на полиция през 2010 г. страната ни сведе жертвите до 775. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4684 |18.04.2011 Цветанов погва шофьорите заради наркотици . 7| 5334 |13.04.2011 Депутатите уморени- искат 10 дни отпуск по Великден . 7| 4624 |12.04.2011 Тавана за такситата ясен до Великден . 3| 5013 |12.04.2011 Внезапни проверки на хранителните стоки по Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads