Реклама / Ads
1| 7606 |22.10.2013 НОВИНИ

Катастрофи затвориха "Тракия" и "Хемус"

.
Източник: Булфото
Тежка катастрофа блокира движението на магистрала "Хемус" по посока от Варна за Шумен, съобщиха от ОДП Варна.Автомеле с три последователни катастрофи пък блокира АМ "Тракия" малко след изхода от Бургас. Движението бе отцепено, а автопотокът бе пренасочен по обиколен маршрут. Заради тежките сблъсъци трасето остана блокирано повече от 7 часа.
 

Около 06:30 часа на пътя между Суворово и Неофит Рилски в посока Шумен е настъпило тежко ПТП между автомобил „Шкода" и „БМВ". Вследствие на инцидента е загинал един човек, а още двама са в тежко състояние. Пострадалите са пътували в „Шкода"-та . Водачът и пътник от другия автомобил са без сериозни наранявания.

Причините за ПТП и обстоятелствата, довели до него, се изясняват. Самоличността на загиналия и пострадалите също.

Поради извършването на процесуално-следствени действия АМ „Хемус" в посочения участък е затворена за движение. Автомобилите се пренасочват през ГП 4 (стария път).

Първият инцидент на "Тракия" е станал около 3 часа след полунощ след като микробус излетя от пътното платно и се озова в канавката. Минута по-късно е последвала втора тежка катастрофа на метри от първата. Румънски тир "Скания", пълен с опасни химикали се е блъслал в движещия се пред него товарен камион "Рено Премиум" с пловдивска регистрация и прикачено полуремарке. Причина за инцидента е, че водачът на камиона е намалил след като видял микробуса в канавката, вероятно с намерение да му окаже помощ. Движещият се зад него тир обаче не е успял да спре навреме и румънското возило е връхлетяло върху му.

От жестокия сблъсък като по чудо няма жертви. Двамата шофьори имат само леки натъртвания.

Четири часа по-късно, около 7 часа сутринта, в района става трета катастрофа. Лек автомобил "Рено 19" се е врязал в паркирана напречно на пътното платно полицейска кола, изпратена, за да отцепи движението. Шофьорът се е движел с бясна скорост, видял в последния момент патрулката и неуспял да набие спирачки. Той също се е отървал невредим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8725 |28.09.2013 Светлозар Лазаров катастрофира . 6| 6521 |30.08.2013 Рахат на трафика: Свалят тировете от "Тракия" при Пловдив . 18| 5612 |26.08.2013 Жена без колан изхвърча от катастрофирал джип . 2| 7747 |17.08.2013 Катастрофа на АМ "Тракия", един загинал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads