Реклама / Ads
19| 5627 |17.11.2012 НОВИНИ

Казусът Марковска покрил два рекорда за Гинес

.
Венета Марковска
Венета Марковска била женица с много скромна мотивация, която си платила за всичките грехове, смята А. Райчев. Политическите елити защитаваха договорната демокрация, коментира Б. Димитрова.
 

Какво ли не сме виждали, но такова унижение не съм виждал в живота си, заяви по БНТ социологът Андрей Райчев. Как Венета Марковска намери сили да оцелее, е здравен и психотерапевтичен проблем. Това е една женица с много скромна мотивация, тя си плати за всичките грехове, коментира още той. Според Райчев Марковска явно лъжела и се заплитала в лъжите си. Има два рекорда за Гинес - рекордно унижение на клетвата, която се превърна в проклятие и консенсус, който не бях виждал.

Унижение имаше, но оттам нататък започват различията ми с Андрей; всичко тук се е битовизира, бариерата е свалена много ниско, каза на свой ред социологът Боряна Димитрова. Няколко неща станаха много ясно видими: много важно е какво говори една публична фигура, един съдия. Не може един ден да се говори едно, на другия друго, на третия - трето. Другият такъв случай беше с Румяна Желева. Второто важно е, че личностите имат значение. Нямаме под светлината на прожекторите си хората, които представляват най-висшите постове в страната. Без натиска на ЕК това нямаше да се случи; жестът на президента също беше много силен, коментира Димитрова.

Представата за политика на група хора е перманентен пазарлък, животът им е серия от уговорки с различни режими, добави Райчев. Това е принципна грешка, която ще се изчисти със смяна на поколението. Сега се хвърли камък в блатото, добави Б. Димитрова. Според нея депутатите, които са я издигнали, трябва да понесат своята отговорност. Толкова пламенна защита на Марковска от Румен Петков не бях чувала, каза тя и прецени, че мъничко камъче се е отронило от имитационната ни демокрация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4887 |16.11.2012 Дебатът покрай Марковска продължи в Парламента . 94| 11614 |16.11.2012 Скандалът "Марковска"– гаф, прецедент или повод за извинение? . 14| 5594 |15.11.2012 ЕК остана без думи по казуса "Марковска" . 43| 6837 |15.11.2012 Разследват бизнесмен, близък до Марковска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads