Реклама / Ads
32| 19194 |23.04.2019 ГЛАСЪТ

И в кенефа на ЕП да го затвориш – лафка ще отвори. 15 причини за радост

.
Делян Пеевски Източник: Дневник
Има казармен лаф: И в кенефа да го затвориш – лафка ще отвори. Отнася се за тарикати, които все намират начин да изкярат нещо във всяка ситуация. Няма по-подходяща „философска“ дефиниция, която така сполучливо да описва способностите на Делян Пеевски.
 

Поредният пример за уменията му дава ръководството на ДПС, което го постави на второ място в листата за европарламента. Първи е формалният Карадайъ. Списъкът, извън всяко съмнение, е дело на Ахмед Доган. Така че Пеевски може да си стяга куфара, джиповете, охраната, банковите сметки и пр. Отива в сърцето на Европа. И при мама.

 

След „Апартаментгейт“ това е още едно нещо, което сме си заслужили сами. Пеевски в ЕС е българската мечта – богат, нагъл, проспериращ и недосегаем.

 

Делян направи каквото можа в България, нека озари с присъствието си и Европейския парламент. От национално да се превърне в европейско богатство В крайна сметка в него са налети много повече пари, отколкото ще отидат за ремонта на „Нотр Дам“ в Париж. Там ги дали богати, а тук всички – дори най-бедните. Пеевски - общонароден продукт. Като ракията, таратора и суджука...

Делян ако иска, може да я купи тази катедрала „Нотр Дам“, но не  иска. Предпочита да инвестира в политици, магистрати, ченгета, министри, медии…

 

Много са причините да подскачаме като корейски деца от радост, че Делян ще стане евродепутат. Той:

 

1.    Олицетворява българския елит.

2.    Олицетворява духа и ума (малоумието) на българския избирател.

3.    Олицетворява българската политика – без да стъпва в българския парламент прокарва закони и командва различни парламентарни групи. Доказва всеки ден, че от политика се става милионер. Ще пренесе този прогресивен модел и в Брюксел.

4.    Ще е лицето и на българския бизнес. Превръща незаконни сделки в законни.

5.    Ще олицетворява българската съдебна система - най-вече прокуратурата.

6.    Спокойно може да поеме поста еврокомисар по правосъдието. Има кой да го предложи.   

7.    Притежава най-разпространените национални черти: завист, предателство, алчност, отмъстителност, хитрост, коварство, пресметливост, самовлюбеност, и лицемерие.

8.    Ще създаде медийна империя и в Европа, да видят и те какво е истинска свобода на словото и медиите.  

9.    Ще прокара всекидневна авиолиния Дубай – Брюксел – Дубай, за да наглежда хем Европарламента, хем сметките си в Дубай.  

10.  Ще може да се вижда вече открито с български политици, а не да ги привиква в х-л „Берлин“ и те да се промъкват като крадци. Нещо като официализиране на политиката като бизнес.  

11.  Ще покаже как трябва се пази национална ценност, каквато несъмнено е той: бронирани джипове и рота охранители – от НСО и частни.  

12.  Ще реши и казуса с Кьовеши: румънката – аут, идва Цацаров. С подкрепата на Доган това ще е елементарно.  

13.  Ще поеме лично разпределението на парите по европроекти.

14.  Ще е новото лице и на Алианса на либералите и демократите за Европа.

15.  Ще спре корупцията в Европейските структури с въвеждането на българския антикорупционен модел.

 

Всички за Делян! След като оправи България, що да не оправи и Европа. Е, ще заприлича положението и там на кочина, но ще свикнат. Ние как свикнахме.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 30948 |17.04.2019 Отворено писмо: Вървите по стъпките на Торквемада, г-н Гешев! . 22| 14629 |16.04.2019 Дали пък да не ни върнат смъртното наказание. Поне за малко, заради ”Иванчева” . 18| 13490 |16.04.2019 А ако дадем на правосъдието сладкиш? . 50| 32025 |12.04.2019 В Габрово кръвта не е заради циганите, а заради циганията и мафията - идва буря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads