Реклама / Ads
31| 8411 |01.02.2010 НОВИНИ

К. Кеворкян: Алексей Петров спечели презрението на Борисов

.
Тайният доклад от ДАНС, който Алексей Петров предаде на Бойко Борисов, беше предателство срещу Сергей Станишев и Петко Сертов. То предизвика у министър-председателя презрение към "лояния гражданин".
 

В интервю за vsekiden.com журналистът Кеворк Кеворкян заявява, че нищо от онова, в което е обвинен от редакторите на вестник „Галерия” не е истина. Явор Дачков и Кристина Патрашкова, които списват изданието разкриха пред БТВ, че водещият на „Всяка неделя” е настоявал да започне работа в медията срещу 30 000 лв. След като обаче настоящите шефове на „Галерия” не приели офертата на журналиста, той умишлено започнал да води война срещу тях и Алексей Петров, спряган за собственик на новата медия.

Водещият на „Всяка неделя” на свой ред припомни пред интернет-сайта на Кристина Патрашкова, че преди 8 години в „24 часа” именно тя е призовавала читателите и колегите да му целуват ръка заради професионализма. „Кеворкян е пример за висш пилотаж в професионализма…Предизвиква революции в телевизионната журналистика… Талантът на Кеворкян да прави телевизия не се влияе от смяна на сезони, управници, стари и нови времена…Всички трябва да целуват ръка на Кеворкян”, са били само част от суперлативите на Патрашкова към Кеворк Кеворкян, с когото днес са в медийна война.

Дни преди ТВ изявата на Патрашкова и Дачков Кеворкян публикува в редовната си рубрика в „Труд” коментар, в който разказа за личните си срещи с Никола Филчев и за отношението му с Алексей Петров. Бившият агент под прикритие по думите на мистър „Всяка неделя” е предал главния прокурор от близкото минало: „във вестничето, което скрито списва, онзи е взел един тип, който е написал възможно най-отвратителните неща срещу бившия главен прокурор.”, коментира Кеворкян.

„Между другото, много любопитно е да се разбере, откога Алексей Петров е бил „агент под прикритие” – преди да го гърмят мутрите пред басейна „Спартак”, или след това, и какво точно е прикривал? С чия помощ е станал „агент”? Повечето от известните мутри също бяха свързани със службите за сигурност, имаха карти и пр. Само вестници не издаваха. Какво е свършил като „агент под прикритие” – този въпрос трябва детайлно да се проучи от МВР и ДАНС, стига са си играли някои на герои. Кой от известните бандити е пострадал от „агента”? Филчев тепърва ще бъде забъркван в скандали от Алексей Петров. Казвам го със съжаление, понеже бившият главен прокурор не заслужава това предателство.”, се казва още в интервюто на vsekiden.com. Кеворк Кеворкян определя тайният доклад от ДАНС, който Петров занесе на Бойко Борисов срещу Станишев и Петко Сертов като предателство, а настоящият министър-председател се е отнесъл с презрение към тази постъпка, наричайки иронично Петров "лоялен гражданин".

Журналистът категорично отрича да има каквато и да е война с „подобен човек”, обвинявайки го в намерението да разбие ДАНС. Той споменава и за факти, свързани с Яне Янев, които притежавал лично, то те били в състояние да „взривят” дори Европейската комисия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5719 |17.12.2009 Сексуална свада Волен vs Яне заради Алексей Петров . 0| 4713 |04.12.2009 Захари Карабашлиев спечели литературна награда . 26| 5340 |15.11.2009 Йорданка Фандъкова спечели кметския стол с 65,6% при рекордно ниска активност . 15| 5148 |12.11.2009 Публикуваният доклад е различен от този на Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads