Реклама / Ads
24| 6328 |12.10.2008 НОВИНИ

Кеворкян откри огън по Коритаров, защитава в. "Труд"

.
Намесата на Евелин Банев - Брендо се е оказала решителна за спасяването на Огнян Стефанов, смята водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Георги Коритаров.
 

Медиите са като хлебарки, които се тътрузят насам-натам и единствен в-к "Труд" реагира на изявлението на президента Първанов с моя дописка, каза в предаването „Неделя 150” на програма „Хоризонт” Кеворк Кеворкян. Като пример как сивата икономика ползва медиите преди това той посочи участието през миналата седмица в сутрешния блок на нова телевизия на Евелин Банев - Брендо. Водещият на предаването Георги Коритаров заяви пред Frognews.bg, че темата, по която е участвал Банев е била – „Как стана побоят над Огнян Стефанов” и допълни, че не приема критики от хора, които застъпват остарели позиции в журналистиката. „Малцина са тези, които биха имали смелостта да се върнат и да помогнат на човек, който е нападнат от 10-12 биячи с метални пръти” – каза още Коритаров. „Евелин Банев е напълно равностоен гражданин като всички останали и не е осъждан. Огорчен съм от реакцията на българските медии, които видяха само сензацията, но не и мъжеството в тази ситуация. Намесата на Банев се е оказала решителна за спасяването на Огнян Стефанов.” – допълни още Георги Коритаров и припомни един случай, свързан с трагедията край р. Лим преди години. Тогава обикновени сърби постъпиха така, че предотвратиха още по-голям ужас. „Да се намесиш в бой срещу 10-12 въоръжени с метални пръти мъже е съизмеримо с постъпката на сърбина Есад Кощреба, който не е бил чак толкова добър плувец, но човешкото в него се е проявило веднага и се е хвърлил в студената вода, за да спасява давещите се деца” – категоричен е Коритаров. Според него това е бил акцента в предаването с Евелин Банев, точно върху този жест, а не върху всичко останало.

Продължавайки с една от редките си публични изяви бившият водещ на „Всяка неделя” Кеворкян опроверга твърденията на Елиана Масева от ДСБ, че били подслушвани журналисти и каза, че ДАНС подслушвали само издателя на един жълт вестник и една журналистка, явно визирайки един от издателите на седмичника „Уикенд” Мартин Радославов и журналистката Люба Кулезич.

След това Кеворк Кеворкян чистосърдечно си призна в ефир, че е лихвар на славата си.

Потърсена за коментар г-жа Кулезич каза пред Frognews.bg, че неин разговор с Мартин Радославов е бил записан от ДАНС. В него тя говорела за съвсем други неща, които нямат никакво отношение към информационното дело „Галерия”. В хода на разговора между Кулезич и Радославов било споменато и името на Стефан Гамизов. Това били ключовите думи, които включили записвачките. Според Люба Кулезич ДАНС има широкомащабно проучване за нагласите сред медиите върху определени явления в политическия живот у нас. Разговорът бил разпечатан и на хартиен носител. Известната журналистка сподели и други любопитни факти от пресконференцията в ДАНС миналата седмица. Зад гърба на присъстващите журналисти стояли трима костюмирани мъже и внимателно наблюдавали техните реакции. В залата за пресконференциии имало и непрозрачно стъкло, което много напомняло на онези от филмите, когато зад самото стъкло стоят хора, които не се виждат и следят реакциите на разпитвания. Кулезич четири пъти питала говорителката на ДАНС Зоя Димитрова, която между другото била и председател на Асоциацията на разследващите журналисти в България, дали са послушвани издателите на „Уикенд” и кога ще се декласифицира информацията, за да могат те да издадат книжка, озаглавена „Приказки по телефона 2”. Тогава Зоя Димитрова отговорила – „Ако освен вас се съгласят и останалите подслушвани журналисти”.

Осведомени източници твърдят, че ДАНС се е интересувала от широк кръг журналисти, за които са били събирани данни, какво образование имат, къде са работили през годините и колко често пътуват в чужбина. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5190 |11.10.2008 И Доган защитава Драшков . 0| 4750 |04.10.2008 Петдесетолевки менте откриват в Бургас . 8| 6138 |11.09.2008 Откриха паметник на жертвите на атентата в Буново . 10| 5256 |11.09.2008 Румен Петков откри огън по Михаил Миков за подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads