Реклама / Ads
28| 14355 |13.09.2015 НОВИНИ

Кеворкян: Не ви ли притеснява масовият политически сюнет?

.
Кеворк Кеворкян
Живеем във вятърничаво време и преобладават вятърничавите хора, заяви по НТВ журналистът Кеворк Кеворкян. "Всяка неделя" беше място на умността, на свободното говорене, на другостта, припомни си той.
 
Появиха се много нови хора, политици, еднодневки, те иззеха ролята на Пинко като апликация, каза той.

Според него човек трябва да е предан на съдбата си, да я преследва. Ние вече нямаме сетива за това какво представлява народът. България е затънала, нищо не се променя, чакаме новата Мизия, новата Варна, това е тъжно, но не е кротко, заяви Кеворкян. Според него хората са оскотели.

Нашите цигани не са се запътили към Кеймбридж, ние ги оскотихме. Нищо не се оправи в Гърмен, няма и да се оправи. В същото време Европа, напудрена, съди България, че властта събаря цигански постройки. А когато едни цигани убиха 71 души бежанци в един камион, всички ги представят като българи, посочи той.

Рождените дни са начин да преброиш хората, какви са, що са, как остаряват, каза Кеворкян по повод отминалия свой 71-ви рожден ден. Гледам да подмладявам компанията, събирам се с хора на успеха и с хора на тъгата като Светлин Русев и Нешка Робева.

Трябва да сме благодарни, че не са почнали да правят сюнет на българи, пошегува се той. Не е много добре обаче от това да се прави политика, тези хора ще си се обрязват със и без валията на Одрин. Другият сюнет, който върви масово навсякъде, гербаджийският и на другите партии, не ви ли притеснява, попита Кеворкян. Обрязване е, когато ти купуват гласа; защо Б. Борисов не се занимава с циганския проблем, продължи с въпросите той.

През 90-та година при първите свободни избори имаше една игра, тогава нищо извънредно не можа да се случи. Едно левичарско бедно население за кого да гласува; за Костов ли. Той иска да изглежда като Чингиз хан, заяви Кеворкян. И призна, че тогава обявил много тъжен резултатите от изборите. Ако бил жив баща му, щял да го пита защо, не познава ли реалността.

Ако думите на нашите политици са от вода, ще намокрят зрителите, констатира той. Сега има повече от одиозни фигури, които правят бели; такива са поовината министри на Бойко, все едно ги е избирал с малки обяви за работа. Държат се като невменяеми. За Плевнелиев не ми се говори дори, каза той. Бойко му напомнял за един конгрес по времето на Сталин, когато била издадена грамофонна плоча с доклад от едната страна и ръкопляскания от другата. Сега имало само ръкопляскания.

Българската преса умира, не й се дават пари. Има три телевизии, дайте да ги контролираме. Това лишава медиите от опърничавост. Вие и да искате, не можете да бъдете опърничави, иначе ще ви разкарат предаването, каза Кеворкян.

Когато държавата се управлява като бизнес, се дават повече пари. Сега голямата битка е за циганите, кой ще ги коландри и управлява, каза той.

Няма нищо лошо някой да си сложи парите в КТБ. За човека стремежът да има два стомаха и два задника е естествен. Но какво се случи с КТБ никой не разбра, никой не обясни. Затова ще се повтори, предрече Кеворкян. Пеевски нямал много големи симпатии към него, но двамата не се познавали. Според него обаче демонизирането било съмнително. Въпросът бил на кого е полезен Пеевски.

Истинският народен гняв беше експроприиран в България от една шепа хора, както обичайно става, заяви Кеворкян.

Целият съм направен от грешки, дори грешка е участието ми в такъв разговор, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4286 |19.06.2015 Мая Манолова: Експериментите на Москов притесняват онкоболните . 12| 4437 |14.02.2015 Цветанов не се притеснява за кариерата си . 32| 8340 |15.11.2014 Кулезич: Защо Плевнелиев се притеснява от еволюцията си? . 10| 4713 |07.11.2014 Министри номади и вицепремиери притесняват Янаки Стоилов
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads