Реклама / Ads
16| 5380 |02.12.2013 НОВИНИ

Киев е арена на сблъсъци между Европа и Русия, което е абсурдно

.
Десетки столичани се събраха на протест, организиран от „България без цензура“ пред посолството на Украйна в София и блокираха за около 15 минути улицата пред сградата му. Тяхната акция е в знак на солидарност с хората, които излязоха по улиците на Киев, за да спрат решението на правителството, с което се спира присъединяването на страната им към Европейския съюз.
 

Не може гражданите на Украйна да бъдат бити за това, че искат да са в Европа, коментира пред събралите си лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Протестиращите в София издигнаха плакати с надписи "ММА подкрепя партията на Кличко", "Ukraine uncensored" (Украйна без цензура)"Klichko, we support you" (Кличко, ние те подкрепяме). Така те изразиха своята подкрепа към хората в Киев, чийто лидер е професионалният боксьор Виталий Кличко.

Протестиращите в София скандираха "Оставка" и "Подкрепа". Те носеха със себе си знамена на „България без цензура“, на България, на Украйна и на Европейския съюз.

"Ние сме тук, за да кажем, че не искаме една демократична страна като Украйна да бъде арена на сблъсъци между Европа и Русия. Това е голям абсурд – Европа и Русия трябва да бъдат партньори. Бяха допуснати огромни грешки към украинския народ, за които ще плати българският", каза Бареков.

Той съобщи още, че се обмисля делегация от симпатизанти на движението да отпътува за Украйна, за да покаже своята солидарност.

"Преди малко бившият премиер Борисов е заявил, че ако ние в България сме били като украинската опозиция единни, нямало да има проблеми и щяло да падне правителството. Той забрави, че протестите у нас бяха опорочени в момента когато той се появи. Борисов забрави защо се противопоставихме дестабилизацията в страната – защото не искахме Борисов да се върне на власт. Моля Борисов и всички омаскарени български политици да не яхат протеста на украинските и българските граждани", призова Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5379 |29.11.2013 Новият национален стадион ще е край "Арена Армеец"? . 24| 6028 |14.11.2013 Мейл инструктира БСП какво да се говори за сблъсъците пред НС . 42| 5164 |13.11.2013 Цветанов: При сблъсъци, перспективата за България е оставка . 114| 6429 |28.10.2013 Проф Янакиев: Протестът е общоакадемичен, а не студентски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads