Реклама / Ads
11| 5728 |24.08.2010 НОВИНИ

В "Килърите 2" пак задържаха Туцо и Васко Кеца

.
Цветан Цветанов
Днешната операция струва пари и за да я проведем отново, я плащат данъкоплатците заради решението на трите съдийки, чиито имена няма да си спомняте, обяви министър Цветанов.
 

Две паралелни полицейски операции започнаха рано тази сутрин, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Стартира специализираната полицейска операция „Килърите”, която е повторение на операцията по покушението на Юри Галев, каза Цветанов. В Самоков и Червен бряг са извършени арести на извършители и съпричастни за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Арестувани са Васко Кеца и Туцо, които бяха освободени от съда след задържането им по операция „Килърите” и покушението на Юри Галев. Заедно с тях в района на Самоков е задържано лице, което е укривало край Говедарци извършителите на покушението на Румен Рачев, преди и след деянието. Действията на полицията са под ръководството на Окръжната Шуменска прокуратура.

4-ма са задържаните досега, двама са Туцо и Веско Кеца, другите двама са укривали физическите извършители, като може и да не са знаели кого укриват, уточни Цв. Цветанов. Към момента Туцо и Васко Кеца се допуска, че са организатори на убийството на Румен Рачев, а мотивът е бил финансов, добави министърът.

Днешната операция струва пари и за да я проведем отново, я плащат данъкоплатците заради решението на трите съдийки, чиито имена няма да си спомняте, заключи Цветанов.

В Силистра пък е започнала специализираната полицейска операция „Каналджиите”, която е свързана с извършването на престъпления, свързани с нелегален внос на моторни превозни средства от страните от ЕС. В страната се изготвят неистински документи, последваща регистрация на автомобилите и продажба на цена под себестойността им.
Петима души са задържани при специализираната полицейска операция „Каналджиите”. Тарторът на групата е Иво – Заспалия от Силистра. Той е осъждан във Франция и Унгария в миналото. Останалите задържани са Наско-Бомбата, Краси-Парцала, Валери и Бисер. Четиримата не са криминално проявени. Операцията продължава с документиране на цялата престъпна дейност на петимата задържани. На адреса, където се манипулират автомобилите, в силистренското село, са открити и двама румънски граждани, за които се проверява дали са добросъвестни купувачи или са част от схемата за продажба на автомобили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6048 |14.08.2010 Цветанов: Липса на съдебна воля възпрепятства разследването срещу "Килърите" . 4| 5250 |09.08.2010 Арестуваха отново човек от "Килърите" . 65| 6508 |03.08.2010 И "Килърите" на свобода, шамар за МВР . 12| 7648 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads