Реклама / Ads
3| 6604 |29.11.2012 НОВИНИ

"Килърите" ясни преди Коледа

.
В Шуменския окръжен съд приключи делото срещу бандата за поръчкови убийства „Килърите". Присъдата ще бъде произнесена от 9.30 часа на 20 декември, постанови в края на днешното заседанието съдия Димчо Луков. Беше дадена и последна дума на подсъдимите.
 


И шестимата обвиняеми - Петър Стоянов, Янко Попов, Васил Костов, Райчо Стойнев, Петър Атмаджов и Георги Вълев поискаха оправдателни присъди с мотива, че обвиненията на прокуратурата не са доказани.

Янко Попов беше категоричен: "Децата ми не са яли кървав хляб, не си изкарвам парите с престъпления".

Великотърновският бизнесмен Георги Вълев отрече каквото и да участие по всички обвинения. „Не съм виновен, не съм лихвар, не съм престъпник. Не съм и килър и всеки, който ме нарича така, го приемам като лична обида". Вълев посочи, че целта на процеса е да се съсипе бизнеса му и да се заграбят имотите му от хора, живеещи в неговия регион.

Васил Костов-Кеца пък през сълзи заяви, че иска да се върне при семейството си. „Имам малко дете, което се роди докато бях в ареста. Искам да ми бъде дадена възможност да се грижа за него". Той поднесе съболезнования на близките на пострадалите и допълни: "Аз нямам нищо общо. Ако има доказателства, и 10 доживотни присъди ми дайте. Чист съм пред съвестта си”, подчерта той.

При последните си думи по делото Петър Атмаджов употреби полицейски жаргон: „Не виждам къде съм закован, че съм извършил престъпление". Той също се разплака пред съда докато произнасяше: „С това задържане се съсипа живота на още един бъдещ полицай - моят син, когото съм чакал 13 години".

Райчо Стойнев също призова съдът да го оправдае и заяви, че няма никаква вина и не е укривал хора, докато е бил хижар.

Соченият за лидер на престъпната група Петър Стоянов започна последните си думи с благодарности към хората, които са го подкрепяли и се извини за избухванията си в залата. Той посочи спортните си успехи и общественото си положение като председател на Федерацията по сумо.
„Искам само и единствено справедлива присъда. Дали съм изкупителна жертва, вие преценете. Съдете само по доказателствата. Дали съм жертва ще го каже след 6-7 години съдът в Страсбург”, посочи Стоянов и завърши с думите „Аз съм Петър Стоянов, не Сумиста, не Килъра, не съм убиец".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7962 |23.11.2012 Месец преди 21.12.2012 г.: Ледена планина тръгна . 96| 5823 |20.11.2012 Социолози: Избирателите на БСП са ясни, въпросът е колко са за ГЕРБ . 10| 5355 |09.11.2012 Цветанов - доволен от развоя по "Килърите" . 2| 6666 |09.11.2012 Подсъдимият по "Килърите" Вълев прибрал над 300 000 от лихварство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads