Реклама / Ads
39| 8405 |25.07.2010 НОВИНИ

“Килърите” наети да убият Борисов, НСО мълчи

.
Недоволни бизнесмени поръчали на “Килърите” убийството на премиера Бойко Борисов. Задържането им обаче осуетило мократа поръчка. Това разкрива “24 часа” за намеренията на бандата, която бе задържана в петък.
 

Съветникът в парламента Петър Стоянов, който е и шеф на сумото и кум на Сретен Йосич, и Васил Костов-Кеца приели поръчката преди 6-7 месеца, твърдят източниците.
Тогава американските служби предупредили българските, че се готви покушение срещу премиера. А възможните поръчители били “недоволни бизнесмени”.

Не мога да коментирам нищо конкретно, информацията е, че такова нещо към момента не съществува, заплахи непрекъснато има към нашите ръководители. Това каза по-късно пред БНР Димитър Димитров, началник на Националната служба за охрана (НСО) по повод на тиражираните вече информации в медиите, че премиерът Бойко Борисов бил поръчка на Сумиста.

Това ни е работата да предотвратим каквито и да е опити на посегателство, допълни  още Димитров. Получаваме методични сигнали за заплахи. Нямам такава информация. Охраната на премиера е такава, каквато трябва да бъде, категоричен бе Димитров. Не коментирам охраната. Не мога да коментирам сигналите за заплаха. Конкретно такъв сигнал нямам при мен, но непрекъснато има сигнали към охраняемите лица, заяви Димитров. Не бих си позволил да си правя самооценки на работата, без коментар. За атентат не съм казал конкретно, но има многократни заплахи към охраняемите лица. Около 10 човека са охраняемите лица. На въпрос колко заплахи е имало срещу министър-председателя, Димитров отговори: "Няма да коментирам колко заплахи е имало”.

От МВР пък разкриха още, че докато полицаите наблюдавали групата на Сумиста, попаднали на улики за извършения от нея разстрел на Юри Галев, както и на още 6 убийства.
“Има оперативна информация за съпричастност на всеки един от петимата поотделно и в други убийства в цялата страна”, съобщи вчера на брифинг Цветан Цветанов. “Можем да разкажем за още 6 убийства”, подкрепи го премиерът Бойко Борисов и допълни, че предстои разследването им. Той не коментира версията, че групата е организирала и покушение срещу него.
За да организират и натиснат спусъка мафиотите вземали по 10 000 евро на череп.

Петима от групата на "Килърите" вече са обвинени за убийството на бившия общински съветник и президент на футболен клуб "Рилски спортист" Юри Галев. Останалите 15, задържани при операцията в петък, са разпитани и освободени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5463 |11.06.2010 Трайков опроверга Борисов, и Овчаров се включи в разваления телефон . 23| 12023 |16.02.2010 Филчев търси на пожар Борисов, дистанцира се от Трактора . 0| 5038 |03.02.2010 Барозу приветства действията на Борисов, границата остава затворена . 12| 6596 |15.01.2010 Желева до Борисов, откриха пътя Златоград - Ксанти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads