Реклама / Ads

21| 4941 |17.01.2014

Кирил Добрев в НС: Айде бе мъжаги, кажете си за тефтерчето

.
Парламентът поднови разискванията по доклада на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси.

Най-колоритен в изказването си беше депутатът от БСП Кирил Добрев. Той призова колегите си от ГЕРБ да си признаят за Филип Златанов и неговото тефтерче. "Айде бе мъжаги, излезте и кажете, поръчвали ли сте на Златанов да удря и как да действа. Защо твърдите, че не сте се бъркали в съдебната система, като тефтерчето на Златанов ясно показва обратното? Според данните в това тефтерче излиза, че сте си мислели, че ще управлявате най-малко 50 години", каза още Добрев.

Депутати от ГЕРБ заявиха, че във временната комисия не са виждали тефтерчето. Екатерина Заякова от Коалиция за България обясни, че тефтерчето се намира в досъдебното производство и прокуратурата е дала възможност на всеки от членовете на временната комисия да отиде и да го прочете. Временната комисия не е разследващ орган, нашата цел беше да установим данните и фактите, изнесени от прокуратурата, поясни Заякова.

"Всичко това щеше да е добре, ако комисията беше едноличен орган и Филип Златанов сам взимаше решенията, но комисията има и други членове. Изслушахме всички членове на комисията, изслушахме и администрацията и нито един не каза, че решенията са взети под натиск. Единственият член, който е подписал решенията с особено мнение 49 пъти, е бил предложение на ГЕРБ”, заяви депутатът от ГЕРБ Емил Радев."Има несъвършенства в закона. Нужно е законът да проработи както трябва. Виждаме недостатъци в работата на комисията и ние ще подкрепим законодателни промени”, заяви той.

„В момента няма внесен обвинителен акт в съда, нека да видим какво ще постанови съдът”, призова Радев. "Тефтера не е един, а няколко. Никога, въпреки трикратния ми апел, да съберем доказателството или да се запознаем с него, не сме се запознали с него. Как колеги се запознаха с въпросното тефтерче?”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

"Колегите от ГЕРБ имат някакви съмнения, че страниците са фалшифицирани ли? Стилът на управление на ГЕРБ беше разправа с неудобните, политически терор. Нашата работа е формиране на законови рамки, приемане на промени, които ще помогнат да имаме много ясно регламентирано действие по установяване и предотвратяване на конфликт на интереси”, заяви Таско Ерменков от Коалиция за България. "Това, което се случваше в комисията, е показателно за това, което се случваше и в самата партия ГЕРБ”, отбеляза Атанас Зафиров от Коалиция за България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Д-р Найденов: Политиците, които правят повече секс, управляват по-добре 33| 5487 |12.01.2014 . М. Найденов: Заради Цветанов няма дясно 27| 4526 |09.01.2014 . Акад. Кирил Василев: Любомир Левчев лижеше подметките на Тато 11| 8430 |08.01.2014 . Убиецът от Варна бил племенник на покойния дядо Кирил 8| 4687 |07.01.2014

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ