Реклама / Ads
51| 12418 |02.07.2012 НОВИНИ

Кирил Добрев: Не ме интересува Станишев, аз си избирам шефа

.
Кирил Добрев
Не ме вълнува Сергей Станишев. Вълнува ме БСП. Не шефа си избира мен, а аз си избирам шефа. Това заяви Кирил Добрев в „Гореща точка” на ТВ-7, която в понеделник се водеше от журналистката Валерия Велева. През 2003 година аз и младежкият отбор бяхме зад Станишев.
 
Румен Овчаров го наричаше „зайче”, Премянов му викаше да се маха, Янаки Стоилов го громеше. Тогава и Първанов беше зад него. Но днес, толкова години по-късно, нещо променило ли се е в тази партия? Нищо не се е променило. Мъчно ми е за Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев, които бяха изолирани от Станишев. Но пък взе Георги Пирински, който сигурно ще роди по-свежи идеи, иронизира своя партиен вожд младия Добрев.

„Презареждането” беше моя идея, но е незавършен проект. Няма как да презаредиш батерия с изтекъл срок на годност. Трябват ярки програми с кратки изречения. Говорим много отнесено, абстрактно и хората не могат да ни разберат. Баща ми в тази ситуация би изгонил търговците от храма, заяви още Добрев. На 4 февруари 1997 г. за баща му била най-спокойната вечер. Вече мандата бил върнат, нещата се били успокоили.

 

Най-трудно преживяваше обвиненията, че е предател. Днес партията се управлява от хора, които тогава бяха противници на 4 февруари. БСП не е била никога така натикана в ъгъла и толкова изолирана. Ако беше жив баща ми партията нямаше да е същата, България щеше да е друга и Бойко Борисов нямаше да го има, сигурен съм, - категоричен бе синът Кирил.

Аз нямам загубени избори в Софийска област. Мога да водя събрание в Годеч, мога и в НДК. Имал съм бизнес преди да вляза в Народното събрание. Отказал съм се да имитирам баща си.

 

Кирил показа тефтер на Николай Добрев, с който той се готвел за министър председател. Пише дори за царя, че ще бъде политически фактор. Докато баща ми е правил планове за 15-20 години напред, преди месец един председател на партия направи висш партиен съвет с поглед 15-20 години назад. За какво става дума? – попита от студиото Добрев-младши. Баща ми не успя, защото нямаше подкрепа – нито външна, нито вътрешна. Правеше политика с душа и сърце, гореше в това, което правеше. Накрая съжаляваше, че не е обръщал достатъчно внимание на семейството, каза Добрев.

 

Имало и зелен тефтер, който бил много по-опасен от черния. В него били описани хора, които взимали пари, не тези които давали.

 

Не се занимавам с незаконен бизнес. Не познавам Сретен Йосич, нито Марко Милошевич, нито съм снабдявал Саддам с оръжие. Нямам нищо общо с това, категоричен е Кирил Добрев. Не се срамувам и не се притеснявам от нищо, което съм правил в моя живот. Животът ми е публичен и нямам никакви притеснения. Имам сигурно много душмани и оттам идват нападките срещу мен, допълни той.

 

Кирил се просълзи, когато стана дума за майка му. Той обещал след смъртта на баща му да изпълнява всички нейни желания и да се грижи за нея. Тя преживя много, правеше всичко в името на семейството и баща ми и заслужава това. Тя е един истински войник, каза през сълзи Кирил Добрев. Призна също, че като ходел на гроба на баща си разказвал там всичко, което се случва в партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8384 |28.05.2012 Княз Кирил пробяга 2 км. с бъларското знаме в Лондон . 129| 7457 |17.05.2012 П. Стоянов: Костов не е важен, интересува ме само СДС . 30| 7732 |16.05.2012 Кирил Добрев скочи с бутонките на Станишев, Първанов бил спасител . 4| 6983 |29.04.2012 Патриарсите Максим и Кирил сядат на тронове, служат обща литургия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads