Реклама / Ads
4| 4615 |27.12.2018 НОВИНИ

Добрев: Правителството раздаде 146 млн. за общините без правила, 98 млн. са за градовете на ГЕРБ

.
Правителството раздаде поредните 146 млн. лв. на български общини без всякакви правила! ГЕРБ уби парламентарната държава, а днес е на път да убие и местната власт! Това заяви на пресконференция на ”Позитано” 20 заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. Последната за годината пресконференция на червените бе посветена на раздаването на пари на общините без да са налице ясни критерии.
 

„За съжаление, между Коледа и Нова година заедно с представителите в местната власт ще направим една пресконференция за ежедневието в нашата държава. Провокирани сме от министерско постановление от 19 декември, в което правителството отново без всякакви правила раздаде поредните 146 млн. лв., които да отидат в българските общини", каза в началото на пресконференцията Добрев.

 

"С министерско постановление от 19.12.2018 г. правителството отново, без всякакви правила, раздаде поредните 146 млн. лв. на български общини. От тях 98 млн. лв. са дадени за общини на ГЕРБ, 25 млн. за тези, управлявани от ДПС, 17 млн. лв. в други общини и едва 4 млн. лв. за общини, управлявани от БСП", каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев на пресконференцията в централата на партията.

 

Той коментира, че ако се насложат всички постановления, които правителството на Борисов е направило, извън всякакви бюджетни прогнози, в този мандат, ще видим, че близо 550 млн. лв. са раздадените средства в българските общини и естествено- рекордьор с над 394 млн. лв. са общини, управлявани от ГЕРБ с.

 

"Втори са финансовият партньор на ГЕРБ – ДПС с 95 млн. лв., други общини са взели 48 млн. лв. и общини на БСП - 10 млн. лв“, уточни Добрев. Той каза още, че тези пари са дошли от данъците на всички български граждани, защото за никого не е тайна, че бюджетът се пълни от данъците на хората, а не от някакъв икономически ръст. "Тези пари обаче отиват при ГЕРБ", категоричен бе социалистът.

 

Добрев обяви, че част от средствата отиват в обекти, които са подложени на прокурорски проверки. Той даде за пример общ. Септември, която е получила 2 млн. лв. за бул. "България", при положение, че кметът е под парична гаранция, а пътят е елемент от прокурорската проверка за това, че изпълнителят е свързан директно с него.

"ГЕРБ уби парламентарната държава, а днес е на път да убие и местната власт", коментира Кирил Добрев.

 

Той добави, че наблюдаваме тотално обезличаване на НСОРБ. "Или сдружението, което е символ на местната власт, ще бъде уважавано, или в противен случай- нашите кметове обмислят напускането на Управителния съвет на НСОРБ", заяви зам.-председателят на БСП. Добрев коментира, че оправданията на финансовия министър и министър-председателя, че кметовете на БСП нямат проекти и затова не получават средства, не отговарят на действителността. "Над 150 са подадените проекти, които не получили финансиране от четирите постановления, по които през тази година са раздавани пари", уточни той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5672 |22.12.2018 Производителят на F-16 ще съдейства на правителството в преговорите със САЩ . 1| 3700 |19.12.2018 Правителството ще анализира председателстото на Съвета на ЕС . 4| 4741 |14.12.2018 Антон Кутев: През 2019 г. правителството ще преразпредели 10 млрд. лв. Това е кражбата на века . 12| 5918 |11.12.2018 Протестът на строителите вместо срещу БСП май се оказва и срещу правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads