Реклама / Ads
3| 5862 |02.10.2017 НОВИНИ

Кирил Домусчиев се включи в смешния плач за оставката на Делян Добрев

.
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се включи в хора на скърбящите за евентуалната оставка от поста депутат на Делян Добрев.
 
Във Фейсбук той написа прочувствено: "Делян Добрев е един от най-достойните български политици и депутати. Ако всички хора, които се занимават с политика, бяха като него, със същите експертни и морални качества, България нямаше да има стигане. Това е един достоен човек и затова неслучайно енергийната мафия и свързаните с нея политици искат неговата оставка. Господа депутати, дръжте се достойно и моля не я приемайте! Този човек заслужава уважение!!!"

С трите удивителни вероятно Домусчиев иска да подчертае колко е развълнуван. Добре е,когато бизнесмен е развълнуван от една оставка на депутат. Но да се прави, че не знае нищо за "достойния Добрев" не е добре. Нека припомним на Домусчиев, че прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев през октомври миналата година защото, като министър не е прекратил плащанията на държавни пари към "Парсънс" след като проектът "Белене" бе обявен за спрян от Народното събрание.

Става дума за умишлена безстопанственост около спирането на работата по АЕЦ „Белене”, от което е настъпила щета за НЕК в размер на 4 561 697,27 евро. Ако за Домусчиев тези пари са нищо пред качествата на Добрев, нека му припомним и още едно-точно този представител на ГЕРБ-той е човекът, който обяви решението на Арбитражния съд по АЕЦ "Белене" с руската "Атомстройпроект" за взето " изцяло в наша полза".

След което последва превеждането по решение на Бойко Борисов на 1.2 милиарда лева на руснаците за "вече произведено оборудване и реактори", както каза през есента на миналата година "експертът Добрев". Днес вече сме октомври 2017 година, а от това оборудване за "Белене" няма и следа. Борисов трябва да отговаря пред съда за разхищение на държавни средства в особено големи размери, благодарение на своя съветник Делян Добрев. Последното, което знаем по въпроса е твърдението на Теменужка Петкова, че "реакторите може да пристигнат на площадката в Белене до края на годината". Може не значи пристигат.

Ако и 1.2 милиарда лева са нищо за г-н Домусчиев, то тогава той е голям български бизнесмен. А Делян Добрев-неговата представа за експерт и "жертва на енергийната мафия". това обяснява до голяма степен състоянието на българската икономика и състоянието на българите, работещи в тази икономика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5478 |29.09.2017 Валери Симеонов: Битката с Домусчиев продължава, ще сезираме прокуратурата за БМФ . 2| 3949 |19.09.2017 Кирил Добрев: Няма как голо и босо МВР да бори престъпността . 12| 19969 |11.09.2017 Цвета Кирилова става „премиер в сянка” . 7| 9771 |14.08.2017 Бойко Рашков: Има идеи за разследване на политици, включително от ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads