Реклама / Ads
4| 4326 |01.02.2019 НОВИНИ

Кирил Гератлиев за заплахите от Ангелов: Трудно е да го уволня, защото е държавен служител

.
Кирил Гератлиев
Икономически интереси за 80 млн. лева стоят зад заплахите на Ангелов към Гератлиев. След изтичане на информация в края на ноември Ангел Ангелов нахлу и започна да ме заплашва, както и програмата по която работехме. Имаше критики от фирми, които не са спечелили проекти. Дали той стои зад това, в момента се разследва.
 

Това заяви пред бТВ шеф от МОН Кирил Гератлиев, който твърди че е заплашван.

 

Ангел Ангелов постъпва в системата на образованието преди мен, през октомври 2016 г.  Като експерт си изпълнява качествено работата, обясни Гератлиев . "Той ми каза, че ще срути всичко. Очевидно има нарушени икономически интереси за над 80 милиона лева“, заяви той.

 

Икономически интереси за 80 млн. лева стоят зад заплахите, които е получавал Кирил Гератлиев, изпълнителен директор на Агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж, от Ангел Ангелов. Това стана ясно от думите на самия Гератлиев пред bTV.

 

Ангел Ангелов беше посочен от министъра на културата Боил Банов като човека, който го е рекетирал със записи, а вчера заместник-министърът на образованието Деница Сачева каза пред bTV, че има сигнали, че Ангелов е заплашвал и шефа си в агенцията, която отговаря за европроекти в образованието.

 

„На нашия комитет за наблюдение в края на ноември 2018 г. беше използвана непублична информация, която очевидно беше изтекла от управляващия орган”, посочи той. По думите му става дума за информация, която касае проекти, които следва да бъдат подадени в управляващия орган, да бъдат прецизирани и прегледани.

 

"Веднага след това го изолирах от проектите и му ограничих достъпа до информация. Възможно е да има и конфликт на интереси. Той касае член на Комитета за наблюдение, който присъства на последното заседание - Иво Костов. Той използва информация, която е вътрешна и поверителна и няма как да я има. Той я представи пред присъстващите", разкри Гератлиев.

 

"След това последваха нови заплахи и подаване на сигнали срещу мен. Сега обмислям да подам и следващи сигнали. Извършвам много щателна проверка какво е правил г-н Ангелов от септември месец 2016 г. до този момент. Ще се върнем и по-назад", заяви заплашваният шеф от МОН.

 

Той не изключи Ангелов да е действал подмолно, за да попречи на европейски проект, а това би рефлектирало и върху кабинета.

 

„Критиките към мен от г-н Ангелов са за договори, които не са спечелили. Очевидно има нарушени икономически интереси. Очевидно зад тези проекти, които не са се случили, са стоели някакви интереси – дали на него, дали на някой друг извън управляващия орган, аз няма как да знам”, допълни той. По думите му тези интереси са за 80 млн. лева.

 

"Не мисля, че този случай хвърля сянка върху целия проект, защото има контрол на различни нива и от различни служби". "Аз имам основание да го уволня. Не е лесно обаче, тъй като законът пази държавните служители. Той в момента е в болничен. Това е чест прийом в структурата ни. Заплатата му е над средната за страната“, каза още Гератлиев.

 

Той допълни, че няма как да знае дали Ангелов е притискал хора и в Министерството на културата. Гератлиев потвърди също, че през януари на два пъти гумите на автомобила му са били срязани.

 

„Очевидно се държи да бъда сплашен”, каза Гератлиев, като допълни, че свързва тези случаи с Ангел Ангелов. „Логически във времето всяко от събитията, всяко едно от корективните действия, които аз предприемам, води до допълнителна ескалация вътре при нас”, отбеляза Гератлиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4925 |26.01.2019 Кирил Добрев: Елена Йончева може да е водач на евролистата на БСП . 2| 4003 |18.01.2019 Македонският език на кирилица остава официален . 6| 8694 |18.01.2019 Кирил Домусчиев: Сменете съветниците си, г-н Златев! . 0| 3871 |07.01.2019 Кирил Десподов стана футболист на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads