Реклама / Ads
15| 5452 |25.03.2013 НОВИНИ

Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!

.
За шести пореден път бившият вече кмет на Варна изпрати писмо до медиите. Този път с уточнението, че е за последно.
 
В него той отново обвинява политическите сили, представени в Общинския съвет, както и лидера на БСП в града Борислав Гуцанов. Според Йорданов за лидери на протестите във Варна са били обявени “наркотрафиканти и сутеньори", както и "други черноработници”.

“Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата”, твърди бившият кмет на морския град. Той допълва, че целта на варненските политици била да се блокира работата на общината.

В откритото си писмо Йорданов обяснява това свое твърдение с тезата: “Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност.  В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!", пише екскметът.

По-нататък на дълго и на широко Йорданов вади “страшни истини” за общинските фирми “Пазари”, “Паркинги и гаражи”, “Градски транспорт”, “Ученическо и столово хранене”, “Жилфонд”. По негови думи това са основните “хранилки” на политиците, където ставали най-големите злоупотреби с общински пари.

“Именно тук трябва да се насочи вниманието на гражданската инициатива”, дава съвет бившият варненски кмет.

“Вотът на варненци отново ще бъде подменен. Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г. Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г. И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци. Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни всъщност изпреварват вота им. С което го правят формален и безсмислен. Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж по демократични съображения...Не, варненци, оттук нататък бъдещето ви не е във вашите ръце! Ако това безумие не спре”, завършва писмото на кметът на Варна в оставка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5708 |19.03.2013 Христо Бозов сменя Кирил Йорданов до изборите . 12| 6164 |19.03.2013 Янев: Над Йорданов е имало не чадъри, а шезлонги . 5| 5438 |07.03.2013 РЗС: Не документи, а кашони е изнасял Кирил Йорданов . 160| 5157 |07.03.2013 Янев: Кирил Йорданов изнасял папки от общината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads