Реклама / Ads
4| 6934 |22.05.2017 НОВИНИ

Киро Японеца имал клиенти от кралски фамилии

.
Кирил Киров-Японеца
Не ме заболя, когато се разруши сградата, защото тя не е паметник на културата. Един паметник на културата на може да е такъв. Държавата трябва да предприеме действия по поддръжката на паметници на културата. Аз не съм купил къща - паметник на културата, поддържането на такива паметници е много скъпо. Това каза Кирил Киров-Японеца за разрушената сграда - паметник на културата.
 
По думите му пред bTV сградата трябва да се категоризира. Тя е била сграда за сведение. Той даде пример с Австрия, където сградите с национално значение се поддържат от общината. Японеца призова будни граждани да дадат по 20 стотинки и да се възстанови сградата. Той призна, че в момента временно разрешението за строеж е спряно от СОС. Планът е бил да се направи бизнес сграда. Той показа сградата, която трябва да бъде издигната на нейно място и коментира, че това в действителност е паметникът на културата. Киров увери, че няма отношение към пожарите, които са бушували в Двойната къща. „Там живееха клошари“, добави той.

По повод обвиненията, че е оставил сградата да се разруши умишлено, Японеца каза: „Не съм оказвал физически натиск на хората, за да купя имота им. Платил съм 680 000 еврто, а хората сами ме помолиха да купя имота“. Двойната къща със статут на паметник на културата до 11 ноември 2016 г., когато с подписа на бившия културен министър Вежди Рашидов тя губи статута си на паметник на културата. „Не познавам Вежди Рашидов“, категоричен бе той. „Ако ми дадат разрешение мога на Копитото на Витоша да изградя паметник на Исус Христос като в Бразилия“, иронизира той.

Бизнесменът от „Факултета“ се ядоса, че го обвиняват, че не разбира от архитектура. „Доста време загубих за това нещо. Просто мина време и реших да реализирам нов проект. Бизнесът ми е строителен. Строя хотели и ги отдавам под наем. Привличам инвеститори, които са милиардери. Имам клиенти, които са членове на кралска фамилия“.

На въпрос дали доходите му имат връзка с наркотици, Японеца отказа да коментира. „Докато не го докажат, аз съм невинен. По тази тема можем да се видим в друго предаване“, заяви той.

Имам куршум в главата, но здравословното ми състояние е перфектно. Тичам по 10 км. Претърпях 4-5 операции в чужбина и мисля, че съм добре, изглеждам добре, похвал се той.

На въпрос защо е станал цел за покушение, той отговори, че се знаят поръчителите, но не е доказано. "Има още 150 подобни случаи", каза Японеца.

Не общувам с политици. Гордея се със себе си, няма от какво да ме е срам. Не живея в България, каза още той

Имам план да изкупувам сгради паметници на културата, но за да ги възстановя. Те ще са с категория от национално значение. Заявявам го най-отговорно в ефир, завърши Киров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4775 |18.05.2017 Д. Манолов: Минималната заплата да е 800 лв. . 4| 4737 |17.05.2017 ВАС отмени минималната работна заплата от 460 лв. . 3| 4182 |12.05.2017 Минималната работна заплата става 610 лв, но след три години . 0| 4253 |02.05.2017 КНСБ натиска за 520 лв. минимална заплата през 2018 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads