Реклама / Ads
6| 4661 |20.04.2009 НОВИНИ

Киров описа живота си с похитителите

.
В МВР започна оперативно съвещание за отвличанията. В работата му участват прокуратурата и Държавната агенция за национална сигурност
 


Бизнесменът Киро Киров, който беше отвлечен в продължение на 17 дни разкри, че направил опит да избяга от бандитите още докато са го вкарвали в колата. Според него те били четирима, разговаряли по радиостанции и се обръщали един към друг с „колега”. Първоначално го качили в джип , който приличал на полицейски, но после сменили колата.

Похитителите го настанили в помещение, което било с размери 2 на 1,5 м. И разполагал с кубични м. въздух. В единия ъгъл имало химическа тоалетна, а в другия вентилаторна печка. Спал на дюшек. Едната ръка на бизнесмена била вързана с верига, предлагали му всеки ден храна, но той приемал само краставици и сирене. По време на престоя си в тайното помещение Киров написал три писма до сина си, като две от тях стигнали до него. На диктофон Киро Киров записал указания към сина си къде да търси пари за откупа. Преди да го пуснат на свобода, бандитите измили краката и ръцете му с някаква течност, а след това го преоблекли.

Киров съобщи пред журналисти, че за 2008 г. Фирмата му е платила 36 млн. лв. Данъци на държавата и няма дългове към лица в страната, а само към чуждестранни партньори. „Бизнесът ми е прозрачен и легален”, категоричен е Киров, но призна, че времето през което е бил в плен се е отразило на работата във фирмата му.

Синът на Киров Иван пък разказа, че похитителите му посочили специално място където да остави парите. Два дена го разигравали из цялата страна. А връзката им се осъществявала чрез есемеси от карта, която получил от бандитите.
Дъщерята на отвлечения шеф на ВРК “Мургаш – Кремиковци” Вене Сотиров Ирина, която е председател на кооперацията, изпрати писмо до похитителите на баща си със заглавие „Нищо лично, момчета”. В него тя твърди, че баща й получавал месечно 1779 лв., а нейният доход бил 1440 лв. Дъщерята уточнява, че кооперацията, която ръководи не е семейна, а е собственост на 400 кооператори, които имат дялови участия. Според Ирина Сотирова, похитителите не правели разлика между ръководител и бизнесмен.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че от 17 ч организират оперативно съвещание за отвличанията, с участието на прокуратурата и ДАНС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4849 |17.04.2009 Член на бандата, отвлякла Киров, май пропял . 13| 5137 |14.04.2009 Похитителите освободиха Киро Киров . 10| 5088 |13.04.2009 Платили 620 хил. евро откуп за Киров, синът му отрича . 19| 5264 |06.04.2009 Поискаха 7-цифрена сума за Киро Киров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads