Реклама / Ads
15| 4664 |21.10.2009 НОВИНИ

К. Киров: Роднините на отвлеченото момче трябва да платят

.
Киро Киров
Отвличащите имат много информация, вероятно в новия случай отново става дума за пари, коментира отвлеченият през пролетта бизнесмен Киро Киров. След плащането на откупа от полицията го разпитали само веднъж.
 

Не съм имал неуредени бизнесотношения, защо точно мен отвлякоха, запита по НТВ отвлеченият бизнесмен Киро Киров по повод версията за наличието на банда за отвличания в София. всичките 17 дни в плен съм си задавал този въпрос, още повече, че и преди не съм имал охрана, карал съм колата си сам и не съм си и помислял, че може да ми се случи подобно нещо. Появиха се още много версии, вкл. и политически, но явно е било заради пари.

При новото отвличане понастоящем вероятно също става дума за пари, предположи Киров. Приликите са във външния вид на извършителите - маски и тъмни дрехи, приличащи на полицейски. Откупът не беше поискан веднага, а след няколко дни, вероятно има нужда от някаква подготовка. Киров нямал представа докъде е стигнало разследването. След единствения разпит, който му направили, го попитали дали иска да знае резултатите, той отговорил с "Да", но до днешния ден никой за нищо не го бил информирал. "Само един път ме биха, вероятно с юмруци, може би и с палка", разказа Киров и описа помещението, в което го държали, като много малко, в което трябвало да се крие, за да не ги види.

Продължавам напред, каза Киров, но добави, че още е напрегнат и трябвало да мине много време, за да избледнее спомена. Не е нормално, че полицията не ме е разпитвала повече от веднъж и че не ме информират. Качулка, превръзка на очите със скоч, притиснат до земята на автомобила, не виждаш нищо - така Киров описа отиването и връщането от плен. Моментният стрес е толкова силен, че няма ориентация за нищо и другите сетива не работят, обясни още бизнесменът. Той нямал отговор на въпроса дали са от системата на полицията, но давали да разберат, че имат много информация.

Никой не ми е давал пари след промените, отрече Киров. Той определи версията, че има списък за отвличания и се кара подред, като интересна, но не допусна, че е особено достоверна. Родителите на отвлеченото момче трябва да платят откупа, това е единственият начин за неговото оцеляване, категоричен беше Киров, според когото държавата и нейната полиция трябва да спре отвличанията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8931 |20.10.2009 Нищо не мога да направя…, отрони бащата на похитеното момче . 6| 6060 |05.10.2009 Зверски побой погуби момче от Варна . 17| 6657 |25.09.2009 Т. Дончева: Станишев е безпомощно момче, аз съм алтернативата! . 0| 4814 |25.09.2009 Греда погребва 14-годишно момче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads