Реклама / Ads
0| 4570 |16.05.2008 НОВИНИ

Китайче бе спасено след 80 часа под руините

.
Дете бе спасено като по чудо тази нощ, след като е прекарало 80 часа под развалините на своето училище в югозападната част на Китай, която бе ударена от страшно земетресение в понеделник.
 
Спасителите се надяват на още чудеса, защото са чули слаби гласове, идващи изпод развалините на колежа в Бейчуан, съобщи агенция Синхуа.

Вчера 11-годишна ученичка бе извадена жива и здрава, след като прекара 68 часа под руините на своето училище в Ингсю. Преди това бе открито и 3-годишно момиче, което прекарало 40 часа под труповете на двамата си родители.

kitai.jpgМеждувременно информационните агенции съобщават за нови подземни трусове. Те са регистрирани днес в град Деян, намиращ се на 20 км от окръг Вънчуан, където беше епицентърът на разрушителното земетресение. Силата им е била 5,2 по Рихтер.

Китайският президент Ху Цзинтао заяви, че спасителните работи са навлезли в „най-критичната си фаза" и призова за тяхното засилване. „Спасителните дейности след земетресение навлязоха в своята най-решаваща фаза", каза той, след като отлетя за град Мянян, който е един от най-пострадалите градове от земетресението с магнитуд 7,9. Ще дадем всичко от себе си, за да помогнем на своите сънародници, допълни той.

Руски екипи отлитяха за столицата на пострадалата от силното земетресение китайска провинция Съчуан. Изпратени са спасители, лекари и психолози,

В него е включена и ръководителката на Центъра за спешна психологична помощ Юлия Шойгу. Южна Корея също изпраща екипи. САЩ също изразиха готовност да се включат в спасителните опирации. Пекин поиска от американците снимки от Космоса на пострадалите райони. Държавният департамент обаче все още не е отговорил на молбата. Очаква се Вашингтон да откликне и да съдейства на пострадалата държава.

Не е ясно още дали българското правителство е предложило помощ на китайската страна. Поради големите разстояние изпращането на екип може да отнеме много време. Вероятно Българския червен кръст ще изпрати помощи. Наши политици са изразили съболезнования за дадените жертви в земетресението чрез посолството на Китай в София. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4958 |16.05.2008 Е. Масларова: Правителството е мъдро, то не обогатява себе си, а хората . 11| 6677 |15.05.2008 Русия обвини България, че продава оръжие на Грузия . 0| 4871 |15.05.2008 Взрив на пещ в Нови пазар рани четирима души . 0| 5225 |15.05.2008 Ал Кайда плаши с взривове Европейското по футбол през юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads