Реклама / Ads
43| 7348 |09.05.2011 НОВИНИ

Ключовият свидетел се отрече от показанията си по делото „Масларова”

.
Емилия Масларова Източник: Булфото
Ключовият свидетел на обвинението срещу бившия социален министър Емилия Масларова се отрече от показанията си.По време на разследването свидетелят Тодор Павлов обяснил, че е носел пачки с пари на Емилия Масларова. Днес обаче той се отрече от тази версия, като заяви, че е носил единствено документи на фирмата, в която е работил. Тя е един от участниците в обществената поръчка за ремонт на сградата.
 

Прокуратурата поиска да бъдат прочетени отново показанията на свидетеля с мотива „съществени противоречия”.

"Никога не съм познавала този човек. Не познавам това момче, което също каза пред вас, че никога не ме е виждало. Никога не съм получавала такива пари и такива подкупи", заяви и самата Масларова пред журналисти. И определи процеса срещу нея като инсинуация.

„Всичко това е едно недоразумение, едно безумие”, каза тя.

Бившият депутат от БСП Татяна Дончева коментира показанията на свидетел по делото, който твърди, че носел пачки с пари на Емилия Масларова с думите: "Както МВР се занимава с обири на обществени трезори, така трябва да обърне внимание и на човек, който твърди, че е разнасял половин милион лева в пазарска чанта из центъра на София, за да ги предаде на Емилия Масларова". Очаква се именно този свидетел да даде показания на днешното съдебно заседание.

По думите й обществените сгради трябва да се строят добре, а не икономично, защото това, което е останало от световната цивилизация, е било добре построено и добре изглеждащо.

По-рано днес стана ясно, че  Венцислав Драганов бил семеен приятел на Масларова, на когото прокуратурата отрежда ключова роля в измамната схема по делото срещу екссоциалния министър.

Бившият депутат Татяна Дончева ще участва по делото срещу Емилия Масларова и още петима души, подсъдими за присвояването на близо 11 милиона лева от ремонта на социалния дом в Стара Загора, съобщи БНР. Дончева ще защитава Венцислав Драганов - семеен приятел на Масларова, на когото прокуратурата отрежда ключова роля в измамната схема.

Татяна Дончева коментира показанията на свидетел по делото, който твърди, че носел пачки с пари на Емилия Масларова с думите: "Както МВР се занимава с обири на обществени трезори, така трябва да обърне внимание и на човек, който твърди, че е разнасял половин милион лева в пазарска чанта из центъра на София, за да ги предаде на Емилия Масларова". Очаква се именно този свидетел да даде показания на днешното съдебно заседание, съобщи още БНР.

Подсъдими по делото, освен бившия социален министър Емилия Масларова, са и Димитър Димитров, Иван Пенев, Росен Стефанов, Венцислав Драганов и Михаил Методиев. Според прокуратурата Масларова е присвоила над 11 млн. лв. при ремонт на социален дом в Стара Загора в периода от ноември 2007 до 15 май 2009 г. За да могат да се присвоят парите, след превеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, те били отклонявани чрез съставяне и използване на неверни счетоводни документи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5322 |21.04.2011 “Войводите” обявиха война на “Свидетелите на Йехова” . 43| 5694 |19.04.2011 Свидетели на Йехова след търкала: мирни сме . 1| 5029 |11.04.2011 СГС отложи делото „Балтов”, глоби свидетел с хилядарка . 4| 5964 |04.04.2011 „Изплува” още един свидетел срещу Златко Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads