Реклама / Ads
51| 8078 |22.07.2011 НОВИНИ

Клошар и преводач убийците на Яна

.
Цветан Цветанов
Клошар и преводач са предполагаемите убийци на Яна Кръстева.Това обявиха вътрешният министър Цветан Цветанов и шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов на специална пресконференция днес.
 

Единият от двамата мъже, заподозрени в убийството на младата жена, клошар Пламен Трифонов бе арестуван и е със 72 часова мярка за задържане под стража. Полицията все още издирва 34-годишния Николай Русинов, който е и криминално проявен за побой без грабеж през 2001 година. Той е въпросният преводач-експедитор в частна фирма.

Разследващите предполагат, че Яна го е познавала и преди, или се е запознала с него във фаталната нощ, тъй като Русинов живеел в съседен на Яна блок.

Доказателствата за Николай са безспорни, твърдят разследващите. От деня на инцидента той е в неизвестност дори и за близките си. Миналата седмица заявил, че заминава за чужбина и оттогава никой не го е чувал и виждал.

Във фаталната нощ Пламен, Николай и Яна са били посетители в заведението "Маймунарника". Момичето танцувало с непознат мъж, за когото се предполага, че е Николай Русинов. Не е доказано още с кого си е тръгнала след танците.

Първоначалните намерения на убийците на Яна са били единствено да правят секс с нея, твърдят разследващите. След като тя не съгласила, извършителите са запушили устата й и така са я задушили.

За задържането на 34-годишния Пламен полицията действала по сигнал на гражданин, че подозрителен мъж се разхожда безцелно в Борисовата градина. Пламен събирал бутилки по баровете и така се изхранвал, но не бил бездомник. Арестували го в дома му. Той не е правил опит да се крие, не е буйствал и изглеждал хрисим.

Вътрешният министър Цветан Цветанов се е обадил на бащата на Яна, за да го уведоми за развитието по разследването. Все още полицията търси връзка дали двамата мъже са се познавали помежду си преди или са се срещнали за първи път в нощта на убийството.

Безспорно обаче е установено, че и Пламен, и Николай са били на местопрестъплението, тъй като са открити техни следи по тяло на Яна и в района на храстите, където беше открит трупа на момичето

Вътрешният министър Цветан Цветанов обясно още, че продължават процесуално-следствените действия. Има доказателства, но има и какво още да се направи

Припомняме, че Яна бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли, където е била бита и удушена часове след рок концерта на стадион "Българска армия" предната нощ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5059 |10.06.2011 Намериха мъртви убийците на Румен Рачев . 2| 6341 |31.05.2011 Убийците от „Люлин” остават в ареста . 1| 5073 |10.05.2011 Самоубийците се множат; полицията спаси пореден . 0| 5096 |13.01.2011 Издирват убийците на българин в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads