Реклама / Ads
0| 4940 |10.12.2016 НОВИНИ

Кметът на Хитрино: Има паднали къщи и затрупани хора (Обновена)

.
Взривът в Хитрино
Влаковите цистерни, които експлоадираха в Хитрино край Шумен, са превозвали газ, пропан бутан и пропилен. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов, а думите му бяха потвърдени от Николай Николов, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”.
 

Все още властите не могат да посочат причината за взировете, отнели живота на най-малко четирима и ранили още десетки. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията, като най-малко 130 пожарникари се опитват да овладеят пламъците.

 

"Дано само четири да са жертвите, има информация за паднали къщи и затрупани хора", обяви пред бТВ кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. По думите му има напълно изгорели къщи, както и частично такива.

 

"От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голямо. Изгоряла е срадата на полицията. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън", разказа кметът.

 

"Вълната е била много силна, огнено кълно и е предизвикало пожар в околните къщи. Има фургони, които не са могли да бъдат изтеглени от взрива и те само се охлаждат", обясни още Исмаил.

 

"Има непосредствена опасност за живота на някои от пострадалите от взрива в Хитрино. Една жена е приета с 90% изгаряния. Други трима са транспортирани към клиниката по изгаряния във Варна. Общо 25 са ранените, приети в болницата в Шумен". Това заяви пред Нова телевизия Атанас Атанасов, директор на болница в Шумен.

 

Над селото се стели силно задушлив дим, който вятърът не може да отнесе. Очакват се екипи на РИОСВ, които да замерят замърсяването на въздуха.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4556 |07.12.2016 Зам. кметът на София Мария Бояджийска е подала оставка . 1| 4233 |13.11.2016 Кметът Даниел Панов гласува за силна и обединена България . 1| 3877 |28.10.2016 Давама са нападнали председателя на БХК . 1| 4461 |25.10.2016 Кметът на Дуисбург заменя наши роми за сирийци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads