Реклама / Ads
3| 4725 |18.11.2010 НОВИНИ

Кметът на Ямбол: Осъдиха ме, защото съм неудобен

.
Кметското място става много апетитно, защото ще трябва да се разпределят големи средства, каза градоначалникът Георги Славов в София.
 

Кметът на Ямбол се дискредитира, защото е неудобен на някого. Това заяви ямболският градоначалник Георги Славов на пресконференция в София. Повод за нея бе присъдата от пет години затвор, постановена от съда в Ямбол в края на октомври. Съдът призна Славов за виновен за това, че е извършил длъжностно престъпление при построяването на водопровод и канализация на две ямболски улици - „Владимир Заимов" и „Граф Игнатиев".

Процесът е изцяло тенденциозен, каза градоначалникът. Славов изтъкна, че е направен странен подбор на свидетели, които нямат нищо общо със същината на проблема. Той добави, че единственото, което обединява тези свидетели, са политически, икономически или лични интереси, които са нарушени или засегнати по някакъв начин. По думите му за свидетели са призовани предимно представители на БСП, бивши членове на ГЕРБ и политически противници на кмета.

Кметът на Ямбол цитира и конкретни имена, които според него стоят зад атаките. Сред тях са Наско Стефанов - бивш председател на общинския съвет в Ямбол и бивш член и секретар на ГЕРБ; както и Пламен Майсторов и Асен Петров - бивши членове на ГЕРБ, както и депутатът от Атака Огнян Пейчев. Всички те са лични приятели и колеги от последните 20 години, посочи Славов. Той добави, че Зафир Зафиров е основна фигура в експертизата по делото. Според него „знаменосецът" на тази групичка е Николай Ганев, който по думите на Славов, е с 10 присъди за различни престъпления.
Местен ежедневник, финансиран от БСП, пък също е част от кампанията срещу кмета.


„Аз и моят екип доказахме, че може много добре да управляваме и спечелваме европейски проекти на стойност над 20 млн. лв. Кметското място става много апетитно, защото ще трябва да се разпределят големи средства.”, каза още Георги Славов.
Според него целта на хората, които отправят атаки срещу него, е само кметското място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4919 |15.11.2010 Осъдиха брат Галев за обида . 0| 4823 |10.11.2010 Родители осъдиха варненска болница за 110 хил. лв . 7| 5212 |18.10.2010 Осъдиха мюфтия, купувал гласове за Доган . 1| 5442 |08.10.2010 Осъдиха шеф на Екогласност да плати 20 бона за клевета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads