Реклама / Ads
4| 4138 |12.12.2019 НОВИНИ

Кметът на Царево: Обсесия е, че всичко, което се строи на морето е незаконно

.
Георги Лапчев
Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се строи на морето, е незаконно. Ако нещо е извън закона, то няма да се случва.
 

Това заяви пред бТВ кметът на Царево Георги Лапчев по повод възобновения строеж на вилно селище в боровата горичка край къмпинг „Арапя”.

 

Проектът беше спрян в началото на годината след проверка на строителния контрол, но усилена работа тече през последните дни. Положени и готови са основите на някои от къщите, а общо трябва да се построят 23 двуетажни и едноетажни къщи.

След възобновяването на строежа не е издадено ново разрешително, а е подновено старото, което обаче е за голям хотелски комплекс, а не за отделни къщи. Освен това община Царево няма общ устройствен план.

 

Георги Лапчев обясни, че не вижда незаконни действия относно строежа край „Арапя” и подчерта, че цялата информация е записана и представена в документи. Той обясни, че проектът е бил спрян, защото не е бил спазен плана за обезопасяване на обекта. След изпълнени проверки на строителния контрол и изпълняване на задълженията на строителя, кметът на Царево смята, че няма законово основание строителството да не продължи.

 

По думите му фактът, че общината няма общ устройствен план, не пречи да бъдат издавани разрешителни за строеж. Според него именно липсата на устройствения план е голямата болка на общините.

 

„Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, но е объркан начина, по който се предава информацията”, допълни още той.

 

Според него на официалните места за подаване на сигнали, като община Царево, не е постъпил нито един. Освен това изтъкна, че е нужно въвеждането на екологична оценка и законодателни промени.

 

„Винаги неправителствените организации са получавали протегната ръка и от правителство, и от общините. Не знам защо се получава тази конфронтация, която я няма. Аз искам да се разберем, но никой никога не идва”, обясни Лапчев.

Според него организациите, които спират общия устройствен план, са тези, които искат всъщност да го има.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4673 |11.12.2019 Кметът на Перник: МРРБ бездейства за водния режим в града . 8| 5352 |22.11.2019 Кметът на ”Лозенец”: Искането ми за събаряне на ”Златен век” цели сериозни политически последици . 1| 4683 |19.11.2019 Кметът на Благоевград: Общината е в сериозно финансово затруднение . 3| 4728 |19.11.2019 Кметът на Перник обвини областния управител и две министерства за режима на водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads