Реклама / Ads
19| 5818 |22.06.2014 НОВИНИ

Кметът на Варна: Ще евакуираме принудително, за да спасим хората

.
Основен проблем в момента се явява фактът, че има къщи, които са в много лошо конструктивно състояние, а вътре живеят хора, които не искат да ги напускат. Създали сме условия да ги преместваме, да ги евакуираме по спешност, но за съжаление срещаме съпротива в самите хора и в момента пишем заповеди за принудителна евакуация.
 

Ще помолим и полицията да ни съдейства, защото има 20-тина сгради, които са с видими конструктивни проблеми. Незабавно хората оттам трябва да бъдат изнесени. Това каза кметът на Варна Иван Портних пред БНТ.

„Разчистването върви във всички райони, основните артерии са разчистени. От сутринта е разпределена техниката по всички райони на квартал „Аспарухово". Над 500 човека дойдоха днес като доброволци, от днес се включи и Флотът с около 80 човека, Военноморското училище, Пожарното училище, така че днес ще имаме към 800-900 човека, които ще разчистват инфраструктурата, но и във всяка една къща да помагат на хората, да разчистят, да премахнат последиците от трагичното бедствие", добави Иван Портних.

На въпрос кога ще започне обезпаразитяването кметът на Варна отговори: „Абсолютна готовност има да се започне, включително там, където това позволява и в момента се извършва. Важно е да се махне калта, за да се проведе тогава една дезинфекция - пръскане срещу комари. Там също се работи.

„В момента се влиза в малките улички. Вече трети ден помагаме на хората да разчистят мазетата, които са пълни с тиня. Все още има много работа, но пълен ресурс е впрегнат. Така че с разчистването се върви напред. Разчистени са основните пътни артерии. Имаме един водосбор, който трябва да бъде източен на ул. „Моряшка". Там се работи в момента. Ще започне миене на централните пътни артерии, защото калта и прахоляка стават наистина проблем", подчерта Иван Портних.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5806 |20.06.2014 Кметът на Варна: Официално 9 жертви, неофициално 11 . 34| 5723 |20.06.2014 Орешарски: Кметът на Варна политиканства, не му прави чест . 13| 8572 |19.06.2014 Жертви във Варна: Цяло семейство загина от стихията . 14| 7972 |19.06.2014 Шок и ужас във Варна: Мощна вълна помете коли и хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads